Varför ska du ha barn, Thomas?

NYHETER

LONDON. Är det en tjock gubbe?

Är det skäggiga damen?

Nej, det är Thomas som ska föda sin och frugans dotter i juli.

Frågan är varför?

Pappamage Thomas Beatie väntar barn. DEn gravida ”mannen” fångades med gräsklipparen i högsta hugg av paparazzifotografer i Bend i Oregano, USA.

När nyheten om den gravida Thomas Beatie först dök upp var vi rätt många som förmodade att det handlade om ett bisarrt skämt.

Visst, en snubbe har druckit bira så att magen ser ut som i sjätte

månaden men troligt, hörru, att en man kan vara gravid.

Men det kan Thomas Beatie visst.

Unik graviditet

Frågan är hur det kommer sig att han föds som kvinna, Tracy Lagondino, byter kön till man och kallar sig Thomas Beatie för att sedan bli kvinna igen och låta sig insemineras av sin fru Nancy med hjälp av en veterinärspruta hemma i villan i det konservativa Bend i Oregon.

Brittiska tidningen Daily Mail försökte få en intervju med paret Beatie men fru Beatie – hon som inte är gravid – förklarade att det inte går an att de svarar på frågor nu

eftersom de har planerat en bok till september.

– Det måste ju finnas något kvar till boken, säger hon förklarande.

Bilden här intill är en annan strategi. Inga bilder får egentligen tas av den gravida barnafadern eftersom alla bilder sålts med ensamrätt till en bildbyrå.

Paret har också kontrakt med People magazine och Oprah Winfrey.

Men en man måste ju få klippa sin gräsmatta, eller hur? Och det ger ju också paparazzifotografer möjlighet att sprida bilderna så att intresset för den världsunika graviditeten hålls på topp.

Politisk symbol

Vänner till Tracy/Thomas förstår ingenting av hennes halva könsbyte.

– Tracy verkade alltid så lycklig som lesbisk och det fanns ingenting som tydde på att hon skulle vilja bli man. Men när hon tog steget tog jag för givet att hon blev man fullt ut, säger Hans Andersson till Daily Mail.

Det gjorde Tracy alltså inte. Hon opererade bort sina bröst men behöll sina kvinnliga könsdelar. När hon ville bli gravid slutade hon att ta sina testestoronsprutor som befrämjar skäggväxt, djupare röst och manliga drag.

Är det en egentligen en politisk symbol som växer i Tracys/Thomas mage?

Är den lilla babyflickan ett redskap i kampen för homosexuellas rättigheter?

”Har rätt till barn”

När Thomas mage blev allt svårare att dölja eftersom det ”inte görs man-na-kläder”, som Tracy/Thomas säger, valde Beatie att gå ut i gay- och transtidningen The Advocate med ett uttalande:

– Det är inte manligt eller kvinnligt att vilja ha barn. Det är mänskligt. Jag är en människa och jag har rätt att ha mitt eget biologiska barn.

Det är möjligt att baby Beatie förutom att vara ett helt normalt, efterlängtat barn också ska utgöra det ultimata beviset för att ingenting är könsbundet. Inte ens att föda barn.