Misstänks för stöld efter sexmöte

Träffade man på hotell – försvann med bankkort efter sex

Foto: POLISEN
Kvinnan fångades på bild av bankens övervakningskamera.
NYHETER

Här försöker den 45-åriga kvinnan ta ut pengar med sin sexträffs bankkort.

Hon hade träffat den 48-årige mannen tidigare under dagen genom en telefon-datinglinje.

I går åtalades hon vid Sundsvalls tingsrätt för flera brott.

Kvinnan nekar i samtliga fall.

Den 9 maj vid 16.30-tiden fick den 48-årige mannen kontakt med den 45-åriga kvinnan via tele-datinglinjen ”Telefiket”.

Mannen säger i polisförhör att de kom överens om att han skulle komma och hälsa på henne.

Drack päronvodka

48-åringen satte sig i bilen och körde från sin hemort i Mellansverige till kvinnans adress i Sundsvall och kom fram runt klockan 19.50.

Med sig hade han en flaska päronvodka eftersom kvinnan sagt att hon tyckte om det.

De drack varsin grogg i kvinnans lägenhet och bestämde sig sedan för att ta en taxi till Strand hotell i centrala Sundsvall. På vägen dit stannade paret till vid en bensinmack där mannen köpte ett kontantkort åt kvinnan för 150 kronor.

Mannen säger i polisförhör att han i efterhand förstått att kvinnan förmodligen såg vilken kod han hade när han betalade.

Paret åkte sedan vidare till hotellet där de fortsatte att dricka drinkar och umgås på rummet. En stund efter att de haft sex blir mannen mycket trött och somnar.

När han vaknar är kvinnan borta. Mannens mobiltelefon och bankkort är också försvunna.

Övervakningsbilder

Övervakningsbilder från en bankomat vid Esplanaden 9 i Sundsvall visar att kvinnan försökte ta ut pengar med mannens kort vid tre tillfällen vid 01-tiden under samma natt. Uttagen misslyckades dock på grund av att koden var felaktig.

Kvinnan säger i förhör att hon är prostituerad och att hon hade kommit överens med mannen om att han skulle köpa sex av henne för 500 kronor. Detta tillbakavisas av mannen.

Kvinnan säger att hon efter umgänget på hotellet åkte hem och upptäckte att mannen lämnat sin mobiltelefon där.

Angående övervakningsfilmerna från bankomaten säger 45-åringen att hon var ordentligt berusad och tror att hennes avsikt var att ta ut pengar med sitt eget kort.

Dömd flera gånger

Ytterligare två män har anmält kvinnan för att ha bestulit dem efter sexträffar, men åklagaren har i de fallen lagt ned utredningarna i brist på bevis, skriver Sundsvalls tidning.

I går åtalades kvinnan för snatteri, misshandel, stöld, bedrägeri, försök till bedrägeri i två fall och olovlig körning.

Hon har tidigare dömts för brott under 71 olika punkter – däribland flera bedrägerier och stölder – i sammanlagt 15 domar som meddelats i domstolar över hela Sverige, och har bytt efternamn åtminstone sex gånger.

I polisförhör säger kvinnan att hon varit kriminell under många år men att hon nu lämnat det bakom sig.