Fourniret dömd till livstids fängelse

Pappan: Jag kommer att spotta på din grav

NYHETER

Den franske seriemördaren Michel Fourniret och hustrun Monique Olivier dömdes i dag till livstids fängelse.

”Odjuret från Ardennerna” har erkänt att han kidnappat, mördat och våldtagit sju kvinnor och flickor.

Tillsammans med sin fru hade han en pakt enligt vilken hon skulle hitta oskulder åt honom.

– Jag känner så mycket hat att om livet tillåter det kommer jag gå och spotta på din grav, sa pappan till mördade Celine Saison, 18, i samband med rättegången, uppger AFP.

Foto: PRESSENS BILD
Michel Fourniret har erkänt sju mord.

Michel Fourniret, 66, lärde känna Monique Olivier, 59, under 1980-talet medan han avtjänade ett fängelsestraff för sexuella övergrepp, efter att hon svarat på en brevväns-annons.

Pakt med frun

Brev som beslagtagits visar att paret hade en pakt som gick ut på att hon i utbyte mot att han mördade hennes förste make skulle hitta jungfrur åt honom så att han skulle kunna tillfredsställa sina begär, skriver AFP.

Monique Olivier förnekade under rättegången att en sån pakt existerat.

Fournirets offer var mellan 12 och 22 år gamla. De sköts, ströps eller knivhöggs till döds. Brotten förövades mellan 1987 och 2001, uppger AFP.

Åklagaren Francis Nachbar beskrev under rättegången paret som ”inhumana, grymma monster, vars like vårt land aldrig hade kunnat föreställa sig” och Fourniret som ett ”nekrofil-monster”.

”Jag ångrar allt”

Åklagarsidan krävde livstids fängelse utan chans till nåd för Michel Fourniret och livstids fängelse utan chans till nåd under de första 30 åren för hans fru Monique Olivier, skriver AFP. Rätten valde att gå på åklagarens linje och dömde både Fourniret till livstids fängelse för mord. Hustrun dömdes till livstids fängelse för medhjälp till mord, uppger AFP.

Under slutpläderingen i går gick Fourniret till angrepp mot åklagarsidan i ett 15 minuter långt anförande som delvis var skrivet på vers, och beskrev sin fru som ”en stackars kvinna som är okapabel att skada någon”.

Fournirets advokat Pierre Blocquaux uppmanade niomanna-juryn att visa medkänsla mot hans klient:

– Han är tyvärr en del av mänskligheten, oavsett hur vidriga handlingarna är.

Monique Olivier sa i rätten:

– Jag ångrar allt jag har gjort. Det är allt.