"Lägg ner hela verksamheten"

Läsarna rasar mot Vårdförbundets nya avtal

NYHETER

Majoriteten av läsarna på aftonbladet.se tycker inte att vårdpersonalen ska vara nöjd med det nya avtalet.

Flera personer menar att det nya avtalet skadar hela yrkeskåren och att det kommer bli svårt att motivera studenter att välja sjuksköterskayrket.

Bestörtningen är stor bland läsarna.

I Aftonbladets läsarforum har många uttryckt sin besvikelse och ilska över Vårdförfundets agerande mot sina medlemmar. Flera inlägg innehåller uppmaningen "lämna facket" och uttrycker maktlöshet mot förbundet "skamavtal" och "skandal".

Vissa hånskrattar åt avtalet medan andra inte kan förstå hur förbundet tänkt när det klubbat igenom avtalet. Majoriteten anser att vårdfacket klantat till sig riktigt ordentligt.

Ragnar Denneskjöld skriver: "Ni är otroligt naiva om ni tror att en fortsatt reglerad vård i Sverige kommer att ge er märkbart högre löner. Den offentliga finansieringen och den offentliga driften av sjukvården är orsaken."

”Vem vill bli sjuksköterska nu ”

Cinnamongirl: "Vem i hela friden kommer att vilja studera till sjuksköterska eller jobba inom yrket efter detta? Tveksamt om vårdförbundet kommer ha några medlemmar kvar. Jag och många andra sjuksköterskor kommer att lämna detta tandlösa och ryggradslösa förbund. Vi har ju samma dåliga lön vare sig vi är med i facket eller inte.. Kan nog hitta på mer givande saker för 250kr/mån än att betala dom till ett fackförbund som inte gör sitt jobb."

Gazza15: "Lägg ner hela verksamheten. Gå ur facket med omedelbar verkan".

Skitbesviken: "Nu har vårdförbundet sålt oss sköterskor!! Det kommer att bli ett förbund med mycket färre medlemmar efter det här skamavtalet!!"

Lämna facket

Tobfag tycker att hela högen ska avgå: "Detta är ett STORT SKÄMT! Jag lämnade förbundet för flera år sedan på grund av att de är svaga och alldeles för tama för att hålla på med detta. Tycker att vårdförbundet ska ta ett sista beslut. VI STÄNGER NER SKITEN! UPPMANING TILL ALLA, LÄMNA FACKET NU!!!"

Pussgrodan är besviken: "Ja, vad hade vi förväntat oss... Jag var ganska på det klara med att Vårdförbundet inte är ett starkt fackförbund.. Tråkigt nog valde man ett yrke som inte värderas av de som styr."

”Hur är det möjligt ”

Whatyoudotome är frågande: "Hur är det möjligt? 1000 kr?? Jag har jobbat i 9 år som sjuksköterska och har inte ens snittlönen som det talas om... Jag går ur facket direkt!!!"

Rooney kallar avtalet för katastrof: "Har sett det nya avtalet. Ett skämt och hån mot alla som har strejkat. Väldigt svag ledning i vårdförbundet. Bojkotta det så kallade facket."

Janne77 tycker att avtalet är en skandal: "Är sjuksköterska och blev helt chockad över det nya avtalet. Den här strejken har inte gett någonting överhuvudtaget! Har alltid trott att Vårdförbundet har varit ett svagt fackförbund men nu vet jag att de är det! Kommer omedelbart begära utträde ur detta pajas-förbund."

Ulla-Bella sågar avtalet och kallar det för skräp: "Allvarligt talat !! Var det någon mening att strejka i drygt 6 veckor för detta? Ännu en gång har vårdförbundet gjort bort sig!"