Flygkrasch på ökänd flygplats

Fyra dog och 81 skadades när planet gick av landningsbanan

1 av 4 | Foto: AFP
NYHETER

Ett passagerarplan kraschade på fredagen efter att ha kört av landningsbanan på en ökänd flygplats på Honduras.

Planet landade bara timmar efter att en tropisk storm dragit fram över området. Fyra personer uppgers ha omkommit och 81 skadats.

Det var när passagerarplanet med 124 passagerare skulle landa på Toncontin International Airport i Honduras huvudstad Tegucigalpa som olyckan inträffade, rapporterar AP.

Bara timmar innan hade en tropisk storm dragit fram och det var mycket dimmigt i området. Lokala medier spekulerar i att detta var orsaken till olyckan.

Planet körde av landsningsbanan och kraschade mot en bom på en bilväg i närheten. Minst fyra personer - en pilot, två passagerare samt en person som befann sig i en bil som planet rammade - avled. Dessuom ska 81 personer ha skadats.

Landsningsbanan på flygplatsen är ökänd som en av världens farligaste. Enligt AP så har myndigheterna kämpat i flera år för att ersätta den med en ny.

Det bergiga landskapet gör det svårt för piloterna att landa eftersom de måste göra en djup dykning innan de når marken. Flygplatsen har tidigare drabbats flera olyckor. Den värsta inträffade 1989, då 133 personer omkom i en krasch.