Ett hundratal personer söker efter Nathalie, 20

20-talet områden genomsöks

NYHETER

I dag klockan nio träffades Alingsåsborna för att inleda sökandet efter Nathalie.

Närmare hundra personer söker just nu efter den försvunna 20-åringen.

Nathalie från Alingsås har varit försvunnen i drygt två veckor.

I måndags beslutade sig allmänheten för att bistå polisen. Ett 20-tal personer sökte då efter henne i och utanför staden.

I dag var det dags igen – och nu slöt närmare hundra personer upp.

Mun mot mun-metoden

Ryktet om den nya skallgångskedjan spred sig genom mun till mun-metoden och klockan nio i morse visade det sig att åtskilliga Alingsåsbor hade lystrat till uppmaningen.

Mellan 70 och 80 personer slöt upp i Järta park och fler strömmar till under dagen. De flesta söker till fots, men bland deltagarna finns även ett dussin fyrhjulingar som når mer svårtillgänglig terräng.

Anders Pehrsson var en av de sammankallande till dagens sökande:

– Vi går ingen skallgång i ordets rätta bemärkelse, det handlar mer om punktinsatser. Med hjälp av polisen har vi valt ut de områden i och utanför Alingsås som vi just nu söker på. Det är lantvägar och liknande ställen.

Två scenarier

Han säger att de arbetar utifrån två scenarier: det frivilliga försvinnandet samt det ofrivilliga.

– Har hon gett sig av frivilligt kan man tänka sig att hon befinner sig på något område inne i stan som ändå är svårt att komma åt, som skogspartier och liknande. Har hon försvunnit ofrivilligt är det troligare att hon finns utanför stan på platser där man som gärningsman tror sig kunna vara ensam.

Inför dagens insats fick de en del råd av polisen. Det viktigaste var att hålla sig till områden som är lätta att komma åt.

– Vi klarar ingenting annat med det manskap vi har. Vi kan inte leta efter en nål i höstack. Därför gör vi små sök in i terrängen i stället för skallgångskedjor.

Vad har ni för förhoppningar?

– Det bästa vore ju att hitta henne vid liv. Eller ett spår som kan hjälpa polisen vidare. Det sämsta tänkbara alternativet vore att hitta henne död. Man känner ju oerhört för hennes familj.

Hur länge kommer ni att vara ute i dag?

– Så länge folk orkar. Jag tycker att det är vår medborgerliga skyldighet, det här kan hända vem som helst. Skulle det hänt mig så skulle jag velat ha samma hjälp.

Han vet ännu inte om de kommer att bege sig ut igen.

– Nej, vi först ska vi utvärdera det här tillsammans med polisen. Det är beundransvärt att människor ställer upp. Stor heder åt dem.

ARTIKELN HANDLAR OM