Här åker Victoria på en smäll

1 av 4 | Foto: Foto: PONTUS ORRE/HOTGOSSIP.SE
VICKAN SMÄLL! När kronprinsessan Victoria sköt med startpistolen höll hon den lite för nära örat – och blev överraskad av den kraftiga knallen. Enligt hovets informationssekreterare Åsa Gunnarsson fick hon dock inte ont av ljudchocken, utan skrattade bara gott.
NYHETER

Nära örat, Victoria.

När kronprinsessan i går skulle skjuta i gång ett rullstolslopp höll hon på att skrämma slag på sig själv med startpistolen.

Victoria invigde Svenska handikappidrottsspelen i Bollnäs och Söderhamn i går förmiddags. Drygt 800 rörelsehindrade, utvecklingsstörda och synskadade möter under två dagar varandra i 13 olika grenar.

Laddade och sköt

Bland annat i simning, frisbee, bowling och boccia. Det här är sjunde året i rad som spelen anordnas.

Kronprinsessan fick instruktioner om hur startpistolen skulle användas när rullstolsloppet i Bollnäs skulle köra i gång. Hon laddade och sköt.

Men lite för nära örat.

– Det blev ett högt ljud, det var därför hon skrattade. Men kronprinsessan fick inte ont i örat, försäkrar Åsa Gunnarsson, informationssekreterare vid hovet.

Ett tufft lopp

Kronprinsessans skratt stoppade dock inte loppet som gick enligt planerna.

– Loppet var tufft. Det är inte helt lätt. Han som vann hade ett bra försprång, sa Victoria efteråt till Sveriges radio Gävleborg.

I dag fortsätter spelen.

ARTIKELN HANDLAR OM