Obamas stab tror segern nära

Clinton vann i Puerto Rico – men Obama allt närmare seger

Hillary Clinton kampanjade in i det sista i Puerto Rico.
NYHETER

Hillary Clinton vann demokraternas primärval i Puerto Rico i dag.

Men avståndet upp till Barack Obama är stort och hans kampanjfolk räknar nu med att kora segern inom kort.

Den segslitna valkampen mellan Barack Obama och Hillary Clinton närmar sig sitt slut.

Efter dagens val i Puerto Rico återstår Montana och South Dakota på tisdag.

Obama i klar ledning

Hillary Clinton vann i dag primärvalet i Puerto Rico där flertalet invånare är hispanics, en grupp som stött henne i tidigare primärval. Enligt uppgifter fick hon över 60 procent av rösterna.

Ändå anses Clintons chanser att bli demokraternas kandidat minska snabbt.

Barack Obama har en ointaglig ledning i bundna delegater och har under de senaste veckorna fått stöd av allt fler superdelegater. Han har dessutom redan planerat vart och när han ska inleda nästa kampanj - den mot republikanernas kandidat John McCain.

Kampanjarbetare i Obamas stab sade på söndagen till AP att de räknar med att segern kan vara i hamn redan om några dagar.

Hoppas samla flest röster

Hillary Clinton kämpar för att få en majoritet av alla avlagda röster i primärvalen, och därmed övertyga de återstående superdelegaterna om att ge sitt stöd till henne vid konventet i höst, där demokraternas kandidat formellt utses.

Hennes kampanj hoppades därför på ett massivt valdeltagande i dagens primärval i Puerto Rico, där 55 delegater står på spel. Men bara omkring tio procent deltog, uppger TT.

I de två återstående delstaterna Montana och South Dakota, där Barack Obama är favorit, slåss kandidaterna om totalt 31 delegater.