En tvättäka miljonär

Vann 16 miljoner – jobbar kvar på McDonalds

NYHETER

LONDON. Vad skulle du göra om du vann 16 miljoner kronor på lotto?

Luke Pittard, 25, återvände till sitt arbete på McDonalds.

– Jag njuter av att gå till jobbet, säger ”McMillion”.

njuter på jobbet Luke Pittard vann 16 miljoner på lotto men tröttnade snabbt på att shoppa och leva lyxliv. Nu kostar han på sig att åka taxi i stället – till jobbet på McDonalds.

1 369 847 pund, drygt 16,3 miljoner kronor. Luke Pittard var övertygad om att han hade gjort sin sista arbetsdag när han kammade hem storvinsten.

I dag, ett och ett halvt år senare, är han tillbaka på McDonalds i Cardiff. Det som skiljer Luke från arbetskamraterna är att han brukar åka taxi till och från jobbet. Det är lyx för en person som tjänar 70 kronor i timmen, men den unge walesaren har råd.

Tjänar mer på bankräntan

Det är inte utan anledning de övriga anställda har gett honom smeknamnet ”McMillion”. Faktum är att han tjänar mer på bankräntan än arbetet på hamburgerkedjan.

– Alla tycker att jag är lite galen, men det finns mer i livet än pengar. Jag älskade att jobba på McDonalds innan jag blev miljonär och jag njuter av att vara tillbaka. Jag är ung och lite hårt arbete har aldrig varit skadligt, säger Luke Pittard till Evening Standard.

Köpte hus till familjen

Tidigare var han en fattig man, så fattig att han inte hade råd att leva tillsammans med sin flickvän och dotter. Luke tvingades bo kvar hos sin mor, kärestan och arbetskamraten Emma Cox, 29, hos sina föräldrar med flickebarnet Chloe, 3.

De hade en årslön på 285 000 kronor – tillsammans.

Tack vare lottovinsten är familjen nu förenad i ett fyrarumshus, som kostade tre miljoner kronor. Luke och Emma fick råd med sitt drömbröllop, de har varit på semester, hjälpt nära och kära, köpt märkeskläder och lyxiga kapitalvaror.

– Men man kan bara shoppa ett visst antal gånger. Jag blev uttråkad. Nu njuter jag av att åka till jobbet. Det är här jag har alla mina kamrater, säger Luke Pittard till Daily Mirror.