Pedofil inför rätta i rostiga fotkedjor

”Virvelpedofilen” Christopher Neil nekar till brott

1 av 2 | Foto: REX FEATURES/IBL BILDBYRÅ
Christopher Neil, 32, i rätten i Thailand i dag. Kanadensaren fördes dit barfota och i rostiga fotkedjor som han tvingades hålla upp för att kunna gå.
NYHETER

Med rakad skalle, barfota och iförd rostiga fotkedjor ställdes i dag ”virvelpedofilen” Christopher Neil inför rätta i Thailand.

Den 32-årige kanadensaren log i rättsalen – och nekade till allt han anklagas för.

I mars ställdes han första gången inför den thailändska domstolen, men då hade han inte fått någon allmän försvarare och rättegången sköts upp.

Dolt ansikte

År 2004 hittade Interpol bilder på internet där den misstänkte Neil hade sex med småpojkar. Ansiktet på pedofilen var dolt i en virvel, som Interpols tekniker dock lyckades ”lösa upp”.

I oktober förra året publicerade Interpol bilden på Neils ansikte, och den 19 samma månad greps han av thailändsk polis.

Kände igen på tv

Nu står Christopher Neil inför rätta för att 2003 ha köpt sex av en då nio-årig thailändsk pojke. Pojken kände igen Neil på tv efter att polisen släppt bilder på honom.

Om han fälls för sexövergreppen riskerar Christopher Neil fängelse i 20 år. Men i rätten i dag nekade han till brott.

Totalt har polisen 200 bilder på Neil där han har sex med åtminstone ett dussintal pojkar från Vietnam och Kambodja. Den yngsta av pojkarna var sex år gammal.