Paul Newman döende i cancer

NYHETER

HOLLYWOOD. Paul Newman, 83, förbereder sig för döden.

– Han är på väg att förlora kampen mot lungcancern, säger en källa.

Foto: Foto: AP
hollywoodlegendar Oscarsbelönade Paul Newman, 83, fick diagnosen lungcancer i fjol. Nu säger källor att han inte har långt kvar att leva.

Den Oscarsbelönade skådespelaren som medverkat i klassiker som ”Blåsningen”, ”Katt på hett plåttak” och ”The color of money – revanschen” har i hemlighet genomgått behandling på Sloan Kettering Cancer center på Manhattan i New York.

Men sjukdomen ger sig inte.

– Han säger adjö till vänner och släktingar, säger en av hans nära bekanta.

Förlorar kampen

– I tysthet har han berättat för sina bekanta att han är på väg att förlora kampen mot lungcancern, säger en uppgiftslämnare i veckotidningen National Enquirer.

Omgivningen insåg allvaret när Newman i maj hoppade av åtagandet att regissera uppsättningen ”Möss och människor” på Westport Country Playhouse i närheten av hans hem i Connecticut.

Cancerdiagnosen ska han ha fått i fjol.

Svag men alert

– Han överväger varje tänkbar ny behandling. Han är svag men alert och aktiv. Han försöker kämpa tillbaka. Men är man 83 har man inte så mycket kraft kvar, säger källan.

Den 13 maj cirkulerade uppgifter i media om att Newman gått bort. Men de avfärdades då av hans hustru, Joanne, 78, som sa att han levde och körde racerbilar i Texas.

– Visst är han i livet, men han mår knappast bra. Han försöker ha så kul han kan med den tid han har kvar, säger källan.

ARTIKELN HANDLAR OM