Kraftig brand i radhuslänga

Två omkom - flera kan ha skadats

NYHETER

Två personer omkom efter en kraftig brand i en radhuslänga i södra Borlänge på fredagsmorgonen.

Larmet om branden inkom tidigt på morgonen. Två personer som bor i den lägenhet där branden bröt ut saknades, vid sextiden påträffades en av dem död. Vid 12-tiden meddelade räddningstjänstens informationsbefäl Rune Mases att ytterligare en person hittats död.

Personerna bodde i den lägenhet där eldsvådan bröt ut. Övriga lägenheter i längan evakuerades utan problem. Men byggnaderna gick inte att rädda.

Saknas fortfarande

Vid niotiden påbörjades eftersläckning i längan, som innehöll åtta lägenheter.

– Det är totalskada på alla åtta bostäder i längan. Nu är det mesta nedsläckt men det glöder i rester, sade Rune Mases vid räddningstjänsten.

Brandmän från flera stationer bekämpade elden och situationen beskrevs som kaotisk. Flera personer fördes till sjukhus med lindriga skador.

– Lågor slog ut genom fönstren när räddningstjänsten kom dit, berättade Björn Sundin, länsvakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Någon brandorsak var inte känd på förmiddagen.

”Det är hemskt”

Bertil Olsén bor i samma radhusområde som den brandhärjade längan:

– Jag vaknade vid halv sju av ett surrande ljud, och när jag tittade ut såg jag alla brandbilar. Det är hemskt, säger han.

– Det jag och säkert fler känner är att det lika väl hade kunnat vara vår länga som fattade eld. En brandman som bor i området berättade att de precis lyckat vattengjuta en gavel på längan närmast. Där var det tydligen väldigt nära att det spred sig.

TT, aftonbladet.se