Skrev om dådet på nät-forum

”Jag kommer att krascha mitt fordon mot folk”

NYHETER

– Jag kommer att krascha mitt fordon mot folk och om det går sönder kommer jag att ta fram en kniv. Hejdå allihopa!

Så skrev japanske massmördaren Tomohiro Kato, 25, på ett internetforum några timmar innan gårdagens dåd, uppger japanska medier enligt AFP.

Sörjande människor lämnade på måndagen sötsaker, kaffe, öl och serietidningsbilder på action-hjältar vid platsen i stadsdelen Akihabara i Tokyo där Tomohiro Kato i går mördade sju personer.

– Jag lämnade kaffe för jag tror att några av offren kommer att behöva kaffe på morgonen, sa Ukyo Murakami, 14, som stannade till vid brottsplatsen på väg till skolan, till AFP.

”En katastrof”

Tomohiro Kato har berättat för polisen att han postade meddelanden på internetforum från sin mobiltelefon där han skrev om det förestående dådet.

Ett meddelande som postades anonymt den 27 maj hade rubriken ”En katastrof i Akihabara” och varnade om att en indicent skulle inträffa inom en snar framtid, uppger AFP.

Tomohiro Kato var anställd vid en bildelsfabrik i regionen Shizuoka i centrala Japan.

Naoyuki Hashimoto, talesman för företaget Kanto Auto Works där Kato arbetade, säger:

– Man har sagt till oss att han hade en bra inställning på jobbet och att han inte orsakade några problem vid arbetsplatsen.

”Drömde om musikindustrin”

Kazuki Homna, nära vän till mördade Mai Muto, 21, säger till AFP:

– Hon drömde om att arbeta i musikindustrin men lyckades inte. Jag kan inte finna ord för att beskriva hur ledsen jag är.