”Det enda jag brydde mig om var att stjäla till heroin”

35-åringen nekar till att ha mördat den homosexuelle mannen

NYHETER

43-åringen hittades död – halvsittande med flera sticksår i ryggen.

35-åringen nekar till att ha mördat den homosexuelle mannen. När han öppnade sovrumsdörren var offret svårt misshandlad.

– Jag brydde mig inte. Det enda jag brydde mig om var att stjäla så jag kunde köpa heroin, sa 35-åringen under dagens rättegång.

35-åringen misstänks för mord.

I dag fick den mordmisstänkte 35-åringen själv berätta för rätten om natten mot den 7 januari i år.

Enligt åtalet ska 35-åringen ha mördat den 43-årige mannen genom att hugga honom ett flertal gånger. Den åtalade påstår att han kom till 43-åringen för att agera som åskådare under en sexakt.

"Spännande"

Han hade tidigare samma kväll haft förhoppningen att antingen kunna stjäla eller "åtminstone få lite underhållning" och få se på när de två andra personerna hade sex.

– Det var en spännande grej. Att agera som publik till två personer som har sex. Jag skulle ändå in till stan och det var på vägen, sa 35-åringen i rätten.

När han öppnade dörren till lägenheten i Solna satt 43-åringen på sovrumsgolvet – svårt misshandlad. Enligt 35-åringen mötte han en annan man i porten – troligtvis mördaren menar den åtalade.

Heroin

– Han tittade på mig jättekonstigt när jag kom till trappan. Det var som om han visste vem jag var, att jag var på väg upp till lägenheten. Som om han tänkte "nu ska du upp och ha sex och jag har precis haft sex". Det var som om han försökte ta kontakt med mig. Jag var tusen procent säker på att han hade varit uppe i lägenheten och att det skulle vara låst.

35-åringen berättar att han var hög på heroin. Han har i tidigare förhör sagt att han "inte kände så mycket" när han såg den mördade mannen, eftersom han själv var påverkad av heroin och dessutom hade sett en död person förrut.

Medvetslös

35-åringen uppfattade att offret var medvetslös när han öppnade sovrumsdörren i lägenheten.

– Det var blod överallt och han var naken, säger 35-åringen.

– Jag fick det intrycket att han hade blivit utsatt för kraftigt våld.

Enligt åklagaren har 35-åringen i ett tidigare förhör sagt att han förstod att "killen var död", "mulad", när han såg mannen. Nu är han inte "hundraprocentigt säker på att killen var död".

ARTIKELN HANDLAR OM