Mina tankar slår kullerbyttor – här ett exklusivt urval

NYHETER

Sommaren är här tack gode Gud. Och jag ska från och med nu skriva krönikor här varannan tisdag, Tjoho!

Eftersom jag slutat på Kanal 5 och inte börjar på TV 4 förrän i september har jag helt plötsligt fått alldeles för mycket tid att tänka. Inga problem tänker väl du som läser det här – Gynning är väl knappast känd för att vara en tänkare, men ack se där hade du fel. Mina tankar slår kullerbyttor i dessa tider speciellt i frågor som handlar om mig själv. Här kommer ett exklusivt urval.

1. Jag fyller 30 år i oktober. Det är fullkomligt fruktansvärt. För tillfället lider jag av en hel del nära-döden-upplevelser. Jag pratade med en kompis som hade kommit en bra bit in på livet och frågade henne om hon var tillfreds med sitt liv som pensionär. Då svarade hon bitskt, ”Vem fan har inbillat dig att det är kul att åldras?” Gud, vad jag älskar ärliga människor. Det är för jävligt att bli gammal.

2. Jag var på en studentfest i helgen och upptäckte följande. Jag protesterar kraftigt mot det grupptryck våra studenter tvingas vara med om varje år. Speciellt de kvinnliga. Vuxenvärlden tvingar in dem i en totalt alkoholrelaterad miljö med fettiga smörgåstårtor och vinbål. Annars så ansvarsfulla tonårsföräldrar tvångshänger champagneflaskor runt ungdomarnas halsar, ofta med ödesdigra konsekvenser.

Vi ser dem knäa fram igenom stan som giraffer i sina första nyinköpta klackskor. På sig har de små vita, horiga klänningar som kommer att fläckas av rödvin och kräk. De små trasorna utgör inte någon som helst skydd mot den kyliga nattluften och detta ger dem oönskade infektioner.

Stackarna vaknar ofta upp med tappade röster, baksmälla, ångest och inte helt sällan med en oönskad graviditet. Allt detta medan deras föräldrageneration ivrigt hejar på. Typ, HELLO!

3. Om man sätter sig på ett café i stan så tar det inte många minuter att inse att det är väldigt modernt med asfeta magar. Och inte vilka magar som helst – utan gravidmagar. Många mammor tar chansen att vräka i sig kladdkakor och dricka latte.

Men så har vi min fantastiskt roliga väninna som hatar det faktum att hon för tillfället inte kan dricka någon alkohol. Efter att ha provat sig igenom hela Systembolagets alkoholfria vinsortiment och upptäckt att det var skit, tvingade hon ut sin pojkvän på stan för att köpa en speciell alkoholfri öl från Tyskland. Efter att ha bälgat i sig cirka tio stycken på en grillfest vi hamnat på sa hon med släpig röst, ”Jag tror det är effekten jag saknar.” No shit, Sherlock!

4. Så kommer vi till den viktigaste frågan av dem alla: Beach 2008. Det är samma sak varje år – jag minns 2004 som i går. I år har jag gjort som alla andra och beställt ”gå-ner-i-vikt-tabletter” på internet. Man skulle tydligen tappa hungern av dem.

Men ack nej, i stället är de väldigt goda tillsammans med en fräsch sommarbakelse. Har tabletterna gett önskad effekt? NEJ! Jag återkommer med stämningen mot företaget.

Hoppsan, nu tog det stopp. Nu finns det ingenting mer i huvudet på Gynning.

Happy Holidays!