Uthängd på sexsajt

Nathalie Juhlin, 22: Polisen kan inte göra något

Foto: Foto: MIKAEL SOLEBRIS
SKICKADE BARA TILL VÄNNER Bilder som Nathalie Juhlin skickat till flirtar och vänner som hon träffat på Lunarstorm och genom sitt ”Counter strike”-spelande dök två år senare upp på en sexsajt. Det är nu polisanmält men polisen kan inget göra.
NYHETER

Nathalie Juhlin, 22, hittade foton av sig själv på en sexsajt.

Bilderna som dök upp skickade hon för två år sedan till flirtar och vänner på Lunarstorm.

– Det är kränkande. Jag vill inte bli sammankopplad med nakenbilder, säger hon.

BILDEN Det var den här bilden av Nathalie som dök upp på sexsajten.

Genom en kompis fick Nathalie Juhlin från Arvika reda på att ansiktsbilder av henne låg ute som profilbilder på en sajt som används för att söka sexuella kontakter.

– Trots att jag inte är avklädd kopplas jag ihop med nakenbilderna på sidan och det känns inte kul. Vad jag vet är det ingen som vill mig illa.

Nathalie polisanmälde bildpubliceringen och kontaktade sajtens administratör. Dagen efter var profilen borta. Polisen kan därför inte spåra den skyldige.

– Ip-numret kan vi bara hitta om vi vet exakt vid vilken tidpunkt de varit inne på sajten och det kan vi inte längre här, säger Bjarne Andersson, länsvakthavande befäl i Värmland.

Sajten ett mysterium

För att få ut personuppgifter från sajter krävs ett grövre brott som ger fängelsestraff. Enda kontakten till företaget bakom den svenska sajten är en telefonsvarare i Hongkong.

It-brottsexperten Joakim von Braun menar att samma typ av förtal som Nathalie råkat ut för inte är alldeles ovanligt.

– Framför allt är det killar som känner sig taskigt behandlade som angriper sina före detta partners. Det är nedrigt och slemmigt gjort.

Joakim von Braun berättar att förr satte män ut kontaktannonser i porrtidningar eller skrev tjejens nummer på offentliga toaletter. Nu lägger de ut bilder på sexsajter.

”Lätt att manipulera”

– Det är få som förstår konsekvenserna av att bilder aldrig går att plocka tillbaka från nätet. Dessutom är det lätt att manipulera dem, säger Joakim von Braun.

Nathalie, som dagligen lägger ut bilder på internet, kommer nu att ändra sina vanor.

– Jag ska bara lägga ut bilder på de sidor där de inte kan kopieras. Jag trodde aldrig att de kunde användas så här.

ARTIKELN HANDLAR OM