Polisen efterlyser sko i Arboga-utredning

Utredarna behöver låna ett par skor – vill jämföra med ett skoavtryck i villan.

Foto: POLISEN
Har du ett par sådana här skor i storlek 36 eller större? Hör då av dig till polisen.
NYHETER

Äger du ett par Vans Bearcat i storlek 36 eller större – hör av dig till polisen.

Polisens utredare behöver låna skorna för att kunna jämföra med ett skoavtryck som hittats i villan i Arboga där morden ägde rum.

Foto: Foto: PRIVAT
Här är fotobeviset – den misstänka tyskan i ett par Vans Bearcat.

De svarta skorna kan bli det avgörande beviset mot tyskan som misstänks för morden på Saga och Max samt mordförsöket på deras mamma.

I mitten av maj efterlyste polisen upplysningar om tyskans sko – en mörk tygsko, av märket Vans, som hon kan ha burit samma dag som barnen mördades.

Nytt spår

Efterlysningen gav resultat och tipsen strömmande in.

– Ja, vi har ett nytt intressant spår vad gäller skorna, men jag vill inte gå ut med närmare information om detta än, sa utredaren Anders Pommer till Aftonbladet.

Nu står polisen inför ett nytt problem. Skomodellen tros vara identifierad men har inte gått att finna i skobutikerna och kan därför vara av en något äldre modell som inte längre finns i handeln.

Skoavtryck

Polisen i Västmanland går ännu en gång ut med en efterlysning till allmänheten.

Utredarna behöver låna ett par skor är av märket Vans Bearcat för att kunna jämföra med ett skoavtryck som hittats i villan i Arboga där den brutala attacken ägde rum.

– Ett av frågetecknen i utredningen är avtrycket i villan – där behöver vi hjälp. Om vi kan slå fast att det är rätt sko är en pusselbit löst. Men det är ett stort pussel att lägga, säger Börje Strömberg, presstalesman vid polisen i Västmanland.

Väcka åtal

För att kunna göra en jämförelse behöver polisen olika storlekar, från 36 och uppåt, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Utredningen av morden fortsätter och åklagaren kommer i veckan att begära förlängd tid för att väcka åtal.

Alla provsvar från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, liksom svar på utredningar som gjorts i Tyskland har ännu inte inkommit.

Åklagaren räknar därför med att kunna väcka åtal om tidigast cirka en månad.

FAKTA

Har du en sko av modellen Vans Bearcat?

Kontakta polisen via mejl på [email protected] eller telefon 070 – 299 14 48.