Sköts under pokertävling

27-åring vårdas för livshotande skador

Foto: Foto: Peter ARwidi
Nytt skottdrama vid pokerspel Mannen attackerades av tre maskerade män under en illegal pokerturnering i Västerås.
NYHETER

Tre maskerade män trängde in i lokalen – och sköt en 27-årig man i magen.

Därinne pågick en illegal pokertävling enligt uppgift till Aftonbladet.

En 23-åring har anhållits misstänkt för mordförsök.

Skotten ekade över Bäckby i västra Västerås vid midnatt och väckte de boende i området. Inne i en lokal, belägen våningen ovanför en restaurang på Fallhammargatan, sköts en 27-årig man ner.

– Han är allvarligt skadad, det anses livshotande, säger vakthavande polisbefäl Johan Lindevret.

”Bara låg där”

Enligt vittnesuppgifter till polisen var det tre maskerade män som trängde sig in i lokalen.

– Jag hörde massa smällar, pistolskott. Jag tittade ut och såg människor springa runt och skrika. De maskerade personerna stack härifrån i bilar, säger ett vittne som bor i området.

Den 27-årige mannen sköts med flera skott som träffade i buken och benen – han blödde kraftigt. Mannen knivskars även i ansiktet och fördes till sjukhus för akutvård.

– Han bara låg där, sedan kom ambulansen. Det var blodigt. Jag stod och tittade ut genom fönstret, jag vågade inte gå ut. Det var riktigt otäckt, säger ett annat vittne.

Illegal poker

Enligt uppgifter till Aftonbladet användes lokalen som illegal pokerklubb. Därinne befann sig, enligt polisen, ett tiotal personer.

Polisen sökte under natten efter de män som flydde från platsen efter skottdramat. Platsen spärrades av och polisen kallade in hundpatruller.

En 23-årig man greps inte långt från lokalen efter knappt en halvtimmes jakt och polisen hittade även ett vapen på platsen. Mannen anhölls sedan.

– Han är misstänkt för mordförsök. Nu ska en teknisk undersökning göras och vi ska höra vittnen och inblandade så snart det är möjligt, säger polisen Johan Lindevret.

En 28-årig förhördes hos polisen men släpptes under natten.