Tornado utplånade hela scoutlägret

Tältlägret utplånades - fyra döda och minst 40 skadade

Foto: ap
Nationalgardet hjälper till och bygger fördämningar i Winton, Iowa. Delstaten har plågats av oväder, med översvämningar och tornados, i flera dagar.
NYHETER

Minst fyra personer omkom och ytterligare 40 personer skadade sig när en tornado med full kraft slog ner i ett pojkscoutläger i Iowa USA. Scouterna bodde i ett tältläger som totalt utplånades, rapporterar CNN.

Foto: ap
En av de skadade scouterna förs till ambulans från West Harrison High School. Minst 4 dog och 40 skadades när tornadon ödelade scoutlägret.

Omkring 120 personer varav 93 var scouter bodde i lägret när stormen slog till. Pojkarna ska enligt Lloyd Roitstein, ordförande i den mellanamerikanska pojkscoutsrörelsen ha varit avancerade scouter i åldrarna mellan 13 och 18 år.

– Alla byggnader och nästan alla tält är borta och träden är förstörda, säger Lloyd Roitstein till CNN.

Tegelstenar slungades loss

Många av skadorna ska ha inträffat när pojkarna sökte skydd intill en murad eldstad. Men skyddet vara nära att bli en dödsfälla när tornadon slungade loss tegelstenarna. Två pojkar fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Det är allvarliga skador. Vi har gått in i ett katastrofläge, säger Mike Krysl, talesman för det regionala traumacentret.

Tornadon slog till i närheten av Little Sioux, Iowa samtidigt som staten kämpade med översvämmningar kring floden Mississippi, uppger CNN.