Vit fläck väcker hopp hos UFO-spanare

ET-spanare menar att NASA kan ha retuscherat marsliv

NYHETER

De som tror på liv i rymden får nytt hopp nu när marslandaren Phoenix fotograferat en vit fläck på planeten. Många tror att NASA retuscherat något annat bakom fläcken.

– Det skulle vara en väldigt klumpig retuschering i så fall. Men det ska bli spännande att se vad fläcken är, säger Clas Svahn, ordförande i Ufo-Sverige.

Den vita fläcken på marsbilden har väckt stor debatt – på sidor som Mars Anomaly research förs teorier om att Mars är eller har varit bebodd av en högt stående civilisation. Där menar man att NASA lagt på fläcken i efterhand.

– Jag har fått brev från NASA som skriver att anklagelserna är helt absurda – och så skulle man ju aldrig göra en retuschering. Men det finns en väldig misstro mot myndigheter.

Bilden på den vita fläcken är för lågupplöst för att man ska kunna dra några slutsater, menar Clas Svahn. Under sommaren väntar man på nya bilder med högre upplösning.

Kan vara is

– Ibland kan fläckar uppstå som en följd av den digitala processen. Men det skulle vara intressant om fläcken är något som reflekterar ljus väldigt starkt.

Då kan det vara fråga om is, en förutsättning för liv.

– Då är det jätteintressant. När man har grävt med grävskopor på planeten har man också upptäckt små vita saker i marken.

Tror du på liv på Mars?

– Inte på något intelligent liv, men kanske i mikroskopisk form. Livet är ihärdigt och kan finnas på platser där man aldrig skulle tro det.