Hon kan ha mördat alla sina äkta män

76-åriga svarta änkan Betty har varit gift fem gånger

Svarta änkan Betty Johnson Neumar, 76 år, är åtalad, misstänkt för mord. Polisen misstänker att hon betalade en man för att mörda sin make. De tror även att hon kan ha tagit livet av de fyra andra männen som hon har varit gift med.
NYHETER

Harold Gentry hittades ihjälskjuten i sitt hem 1986.

Drygt 20 år senare har hans dåvarande hustru åtalats, misstänkt för ha hyrt en lönnmördare.

Polisen misstänker att hon även kan ha tagit livet av sina fyra andra äkta män.

Foto: AP
Sörjer brodern I två årtionden försökte Al Gentry få reda på sanningen om sin brors död. Han bad polisen ta reda på vem som sköt Harold 1986. Nu har hans frågor besvarats.

Det tog drygt två årtionden för Al Gentry att få veta vem som mördade hans bror Harold som påträffades mördad, ihjälskjuten i sitt hem den 14 juli 1986.

Al Gentry har hela tiden misstänkt att Harolds hustru Betty Johnson Neumar var inblandad i mordet och vägrade ge upp. Han besökte polisen och ringde dem för att be dem att än en gång undersöka saken.

När myndigheterna äntligen lyssnade, visade det sig att han förmodligen hade rätt.

Ville alltid ha mer

Polisen misstänker att Betty Johnson Neumar som nu har hunnit bli 76 år betalade en man för att mörda hennes make. Hon greps av polisen och har nu åtalats, misstänkt för att ha hyrt en lönnmördare.

– Det här är något som jag har väntat på länge, säger Al Gentry till nyhetsbyrån AP.

Betty Johnson Neumar var 36 år när hon gifte sig med Harold, 29 i januari 1968.

Hon var först trevlig men betedde sig med tiden alltmer kyligt mot brodern och resten av familjen. 1986 var äktenskapet ansträngt och Harold Gentry bodde i en husvagn på tomten, medan hon bodde i parets gemensamma bostad.

– Hon var den sortens person som gillade fina saker som smycken och kläder. Hon hade tillräckligt för leva det livet men det räckte ändå inte. Hon ville alltid ha mer, mer, mer, mer. Och hon kom på ett sätt att få det, säger Al Gentry.

Avslöjade sig

Betty Johnson Neumar var bortrest den dagen då hennes man mördades. Hon visade inga tecken på reaktioner när hon kom tillbaka hem och huset var omringat av polisbilar med blinkande blåljus.

– Om hon hade klivit ur bilen med tårarna rinnande nedför kinderna och frågat mig varför någon hade mördat Harold, så hade jag aldrig misstänkt henne, säger Al Gentry och tillägger att hennes brist på reaktion var det som avslöjade henne.

Livförsäkringen gav änkan de efterlängtade pengarna och hon sålde parets hus och andra föremål.

Fler misstänkta mord

Sedan 1950-talet har Betty Johnson Neumar varit gift fem gånger. Två av äktenskapen ingick hon efter Harolds död.

Samtliga av hennes äktenskap avslutades med att hennes äkta män dog och polisen misstänker nu att hon kan ha tagit även deras liv. Man har nu inlett undersökningar även i dessa fall.