Två omkomna i trafikolycka utanför Hudiksvall

– ytterligare trafikolyckor i Avesta, i Sala och på Ölandsleden

Foto: scanpix
NYHETER

Två personer har omkommit i fredagstrafiken i en olycka på E4 norr om Hudiksvall. Utanför Avesta inträffade en husvagnskollision där nio personer var inblandade. På Ölandsleden skadades en person allvarligt i en kollision.

Två personer omkom på fredagseftermiddagen i en olycka på E4 vid Jättendal norr om Hudiksvall. Tre bilar var inblandade i en frontalkollision vid halv fem-tiden. Två personer skadades. Efter olyckan var det totalt stopp för trafiken och köer uppstod, rapporterar polisen i Gävleborg.

Husvagnsekipage krockade

Ytterligare en trafikolycka inträffade på riksväg 70 utanför Avesta strax före klockan 18. Nio personer var inblandade då en bil krockade med ett husvagnsekipage.

– Polis och räddningstjänst har dragit ut de som var inblandade i krocken. Än så länge vet vi inte om någon är allvarligt skadad, säger Göran Svahn, vakthavande befäl vid Avestapolisen till aftonbladet.se.

Frontalkrock på Ölandsleden

Även på Ölandsleden skedde en frontalkrock, uppger Barometern. När räddningstjänsten kom till platsen satt den ena föraren svårt fastklämd. Det tog räddningstjänsten 20 minuter att få loss honom. Han vårdas nu på sjukhus för allvarliga skador.

Strax före klockan 21 inträffade en annan trafikolycka vid Åsa utanför Kungsbacka. Två skadades allvarligt. Vid 22-tiden körde två personer in i ett träd i centrala Nässjö. Räddningstjänsen fick rycka ut då personerna blivit fastklämda i bilen.

Ytterligare två bilar var inblandade i trafikolycka på riksväg 56 i höjd med Lånsta, söder om Sala vid 19-tiden. Där saknas uppgifter om personskador.