Italiensk kvinna inlåst i 18 år

Nytt Fritzl-fall – kvinnan skulle straffas efter att ha fött ett barn

1 av 2 | Foto: polisen
Gripna Kvinnans mamma, Annarosa Golino, och syskon – Michelina Monaco and Prisco Monaco, fotograferade av polisen.
NYHETER

Den 29-åriga kvinnan födde ett barn.

För det ville hennes mamma och syskon straffa henne – och höll henne inlåst i 18 år.

I dag, 47 år gammal, släpptes hon fri.

Knappt har världen hunnit smälta fallet Fritzl i Österrike när nästa kidnappningsdrama nu kommer upp i ljuset: en kvinna i italienska staden Caserta som hållits inlåst i 18 år.

Enligt italienska la Repubblica skulle kvinnan straffas för att hon som ogift fött ett barn.

Mår psykiskt dåligt

Varför familjen inte fann sig i att hennes son, i dag 17 år gammal, kom till världen är ännu oklart. Uppenbart är i alla fall att rummet hon hållits fången i var mycket spartanskt och att hennes psykiska hälsa tydligt påverkats av det leverne hon tvingats till.

Enligt tidningen Virgilio hölls hon bunden och tvingades äta från en skål nästan som en hund. Toaletten var smutsig och mörk.

Kvinnan uppvisar tecken på mentala rubbningar, men man vet ännu inte om de är resultatet av hennes långa fångenskap eller om de funnits där hela tiden.

Mamman, en bror och en syster greps på fredagseftermiddagen efter att ett anonymt tips inkommit till polisen. Mamman är 80 fyllda, syskonen 45 respektive 51. De tre är nu misstänkta för misshandel och olaga frihetsberövande.

Fördes till sjukhus

Den 47-åriga kvinnan fördes med ambulans för omvårdnad på sjukhuset Policlinico di Napoli som ligger i närheten av hemstaden.

Hennes son, som uppges ha studerat vid en högskola i området, var i huset då polisen fann hans mamma. Enligt AP uppger polisen att han inte kände till sin mamma.

18 år höll familjen henne inspärrad i ett sovrum som straff för att hon blivit med barn utan att vara gift.

På fredagen blev hon befriad, uppgav italiensk polis.