Bilen körde på fel sida – två döda

Våldsam krasch på E 4

NYHETER

Den svarta Volvon kom över på fel sida av vägen.

Kollisionen med den mötande skåpbilen blev våldsam.

Två män dog och en tredje skadades allvarligt.

Foto: Foto: SVERKER SÖDERSTRÖM/ST
”BARA MOS” Volvon och skåpbilen frontalkrockade – och båda förarna omkom.

Det var fredag kväll, klockan var halv fem och tre män var på väg hem till olika platser i Sverige.

Men de kom aldrig fram.

På E4:an, en kilometer norr om Jättendal, avled två personer och en tredje skadades allvarligt när två bilar frontalkrockade.

Stefan Westlinder, 48, hamnade mitt i olyckan. Han låg bakom den bil som krockade med Volvon.

– Jag hade tur som klarade mig, det var bara meter från att jag också krockade.

Han var på väg hem till familjen i Sundsvall i går eftermiddag. Plötsligt såg han hur en mötande Volvo körde över i fel körfält och rakt mot trafiken.

– Ett par bilar hann svänga, men skåpbilen framför mig uppfattade nog inte situationen förrän det var för sent. Jag panikbromsade och hamnade i diket, säger han.

49-åringen som körde Volvon skulle tillsammans med sin 52-årige vän hem till Hudiksvall. När bilen voltade omkom den 49-årige mannen omedelbart. 52-åringen fördes till sjukhus med allvarliga skador.

I skåpbilen fanns en 30-årig man med rötterna i Västerbotten. Han avled också direkt vid olyckan.

– Volvon har kommit över på fel sida av okänd anledning. 52-åringen var vid medvetande när han kom in, säger Margareta Olander på Gävleborgspolisen.

Olycksdrabbad väg

Vägen är olycksdrabbad. Bitvis har den låg standard, många branta backar och dålig sikt. Vägverket projekterar nu för att bygga ut E 4 mellan Vattrång och Gnarp.

– Många allvarliga olyckor har inträffat där. Vi vill sätta mitträcken på sträckan så fort det bara går. Med mitträcken hade den här olyckan kunnat undvikas, säger Lennart Helsing, pressansvarig på Vägverket.