Vädjade – förgäves

Mamman: Jag ringde polisen – några minuter senare körde bilen in i trädet

1 av 3 | Foto: Foto: PRIVAT
BLEV BARA 20 ÅR Teresa Gustavsson drömde om att bli undersköterska. ”Vi förstår inte varför de satte sig i bilen”, säger hennes mamma Anne-Marie.
NYHETER

Familjen försökte stoppa vansinnesfärden.

Men dottern Teresa Gustavsson, 20, dog när bilen kraschade in i ett träd i Nässjö.

– Vi förstår inte varför de satte sig i bilen, säger mamman Anne-Marie Gustavsson.

Teresa Gustavsson och hennes väninna hade precis lärt känna varandra. På kort tid hade de blivit riktigt goda vänner. I fredags kväll var de hemma hos en granne och festade. Ingen av dem har körkort. Ändå valde de att sätta sig i bilen.

– Teresas kusin försökte stoppa dem. Jag hörde hur bilen körde iväg men vi hann inte se vart de tog vägen, säger Teresas mamma Anne-Marie Gustavsson.

Hon och hennes man körde efter för att leta efter dottern och hennes jämnåriga kompis.

– De var kraftigt berusade båda två, säger hon.

Vid två tillfällen fick hon kontakt med sin dotter på mobilen, men de unga kvinnorna fortsatte.

– Jag sa åt dem att komma hem.

Polisen hann inte

Mitt i centrala Nässjö var föräldrarna nära att frontalkrocka med den lånade gamla Mercedesen.

– De kom rakt emot oss medan jag pratade med henne i telefon. Då ringde jag polisen men de hann inte göra något. Några minuter senare körde bilen in i trädet, säger Anne-Marie.

När hon kom fram till olycksplatsen i korsningen Skolgatan–Järnvägsgatan i Nässjö satt dottern och hennes vän fastklämda. Som Aftonbladet skrev i går dödförklarades Teresa direkt på plats.

Hennes vän som körde bilen opererades under natten och i går meddelade sjukhuset i Eksjö att hennes tillstånd var stabilt.

– Hon bröt lårbenet och käken på två ställen, men hon mår bra. Det är så tragiskt. Vi förstår inte varför. Hon har aldrig gjort något liknande tidigare, säger hennes bror.

Fyraårig dotter

Ingen förstår vad som drev de unga kvinnorna. Teresa skulle fylla 21 i höst. Hon hade en fyraårig dotter som hon älskade över allt annat.

Dottern bor med sin pappa, men hon träffade sin unga mamma varje vecka.

– Teresa har haft svårigheter i livet men hon var på väg att komma på fötter igen. Hon skulle börja studera i höst, hon ville bli undersköterska, säger Anne-Marie.

I går samlades familjen vid olycksplatsen och lade dit blommor och tände ljus. Polisen misstänker rattfylleri. På måndag ska krimjouren utreda döds-olyckan.