Rosemarie Fritzl tillbaka i skräckens hus

Hämtade leksaker till barnbarnet Felix

1 av 2
Huset i Amstetten.
NYHETER

Hennes dotter Elisabeth hölls fången i källaren i 24 år.

Nu har Rosemarie Fritzl återvänt och besökt dotterns fängelse.

Där hämtade hon leksaker till sitt sexåriga barnbarn Felix.

– Det var mentalt tufft för Rosemarie att återvända till huset. Det har blivit en symbol för ondska, säger en källa på sjukhuset till The Sun.

Rosemarie Fritzl återvände i en släktings sällskap till skräckens hus i Amstetten. Hon anlände i en röd Volkswagen och tillbringade cirka en timme i sitt forna hem där hon hämtade leksaker och kläder till sina nyfunna barnbarn Kerstin, 19, Stefan, 18, och Felix, 6.

Hon närmade sig trappstegen som ledde ner till källaren där dottern hölls fången. I källaren tog hon med flera leksaker som sexårige Felix hade efterfrågat innan hon snabbt tog sig upp därifrån.

Klänningar till Kerstin

Rosemarie Fritzl har uppgett för sina vänner att hon aldrig vill leva i det "besudlade" huset igen.

En timme tillbringade hon i det bunkerliknande huset som tidigare var hennes hem. Hon hann packa flera stora resväskor innan de åkte tillbaka till den psykiatriska kliniken i Mauer där familjen Fritzl numera bor.

Enligt The Sun tog hon med sig föremål som ska få familjens stora bostad på kliniken att kännas mer som hemma. Föremål som är bekanta för barnen.

– Hon tog med sig klänningar till Elisabeths dotter Kerstin som återförenades med sin familj i förra veckan efter att ha vaknat upp ur sin koma, säger en källa på sjukhuset till The Sun.

Lurade frun

Rosemarie Fritzl, 68, fördes bakom ljuset av sin man som uppgav att dottern Elisabeth hade rymt hemifrån. I själva verket hölls Elisabeth fången i källaren där hon blev våldtagen av sin egen far. Där hölls hon instängd i 24 år och med tiden födde hon sju barn, varav ett dog.

Det var när Elisabeths dotter Kerstin fördes till sjukhus den 19 april i år som det chockerande incestfallet med den inspärrade familjen i källaren i Österrike uppdagades. Sedan dess har Elisabeth och hennes barn återförenats med Rosemarie Fritzl och resten av familjen.