Siegfried&Roy har skaffat nya tigrar

1 av 3 | Foto: LOUIE TRAUB/AP
Roy Horn (till höger) skadades svårt i tigerattacken. Här gosar han med sin nya tiger.
NYHETER

Här gosar Roy Horn med tigerungen – fem år efter att 172 kilos-tigern Montecore attackerat honom under en utsåld show på hotellet Mirage.

Fem små tigerungar har nu flyttat in i illusionistduon Siegfried & Roys exotiska hem i Las Vegas.

– Det ger honom en anledning att kliva upp på morgonen, säger Siegfried.

Roy Horn återhämtar sig fortfarande efter olyckan som inträffade 2003. Den bengaliska tigerhannen satte tänderna i Roys nacke och släpade honom av scenen under föreställningen på hotell Mirage i Las Vegas.

Publiken chockades svårt och Roy Horn fördes med ambulans till sjukhus.

Fem ungar

Roy drabbades senare av en stroke och svävade mellan liv och död. Han blev delvis förlamad och tvingades använda rullstol. I dag kan illusionisten gå själv.

Trots attacken fortsätter Roy Horn att älska tigrar. Den 12 juni flyttade fem små tigerungar in i parets villa i Las Vegas. Ungarna, fyra honor och en hane, var då sex veckor gamla och vägde drygt sex kilo.

Partnern Siegfried Fischbacher hoppas att djuren ska ha en terapeutisk inverkan på Roy.

– Det ger honom en anledning att kliva upp på morgonen, säger Siegfried till AP.

Ny show

I samband med tigrarnas ankomst ställde illusionistduon upp på fotografering tillsammans med sina små älsklingar. Roy Horn svarade inte på några frågor från journalisterna men lekte och gosade med ungarna.

Siegfried berättade att Roy gett den lille hanen namnet Svengali – ett namn som enligt honom passade en "kvinnotjusare".

I februari 2009 är det premiär för Siegfrieds & Roys nya show. Det är oklart om tigerungarna kommer att vara med i föreställningen, skriver AP.

Läs också:

ARTIKELN HANDLAR OM