Anders Eklund utreds för våldtäkt

Foto: Foto: PRIVAT
Anmäld för våldtäkt Anders Eklund har blivit polisanmäld av en kvinna från södra Sverige. En kvinna som säger sig ha blivit våldtagen år 2000.
NYHETER

Anders Eklund, 42, utreds för en misstänkt våldtäkt.

En kvinna från södra Sverige har gjort en polisanmälan.

Enligt anmälan ska ytterligare en okänd misstänkt gärningsman ha deltagit i brottet.

– Det finns en anmälan om våldtäkt. Men det är en anmälan som gjordes först efter att Anders Eklund greps, misstänkt för mordet på Engla. Den anmälda våldtäkten ska ha skett år 2000 och först nu har hon anmält brottet, säger Mats Nygårds som är spaningsledare vid polisen i Dalarna till aftonbladet.se.

Två gärningsmän

I anmälan beskriver kvinnan ytterligare en misstänkt gärningsman. En person som tillsammans med Anders Eklund ska ha varit delaktig i det misstänkta brottet.

Vet ni vem här andra misstänkta gärningsmannen är?

– Nej.

Vet du hur Eklund själv ställer sig till anklagelserna?

– Jag har inte ens pratat med honom om det här. Det är en förundersökning som är i sin inledning. Jag vet inte ens om det kommer så långt att vi pratar med honom om det.

På rättspsyk

Just nu genomgår Anders Eklund en rättspsykiatrisk undersökning på rättspsyk i Huddinge. Normalt sett tar en sådan undersökning cirka fyra veckor men på grund av hög arbetsbelastning på kliniken och att Eklund anses vara ett svårbedömt fall har läkarna fått ytterligare ett par veckor på sig.

– Den rättspsykiatriska undersökningen pågår fortfarande och vi har inte fått ta del av några resultat.

Den 30 juni ska undersökningen vara klar. Därefter väntas åtal väckas och rättegång inledas.

Anders Eklund har bundits till två mord som han också har erkänt, på tioåriga Engla Höglund och Pernilla Hellgren, 31. Eklund har även delgivits misstanke om ett försök till våldtäkt mot en 22-årig kvinna. Ett brott som ska ha skett i Sandviken i juni 2006.