Någon vill döda katten Tuss

En okänd katthatare misshandlade djuret och skickar hotbrev

Foto: Britt-Mari Olsson / Helsingborgs Dagblad
Katten Tuss vilar ut i kattägaren Ingegerd Lindsjö famn, ovetande om de hotbrev där någon eller några säger att de kommer spika upp den misshandlade katten Tuss på familjens förråd om den fortsätter att springa lös på andras tomter.
NYHETER

Först misshandlades katten Tuss svårt.

Sedan kom hotbrevet.

”Nästa gång tar vi hand om katten definitivt. Den kommer då att hittas uppspikad på ert förråd”, skriver katthataren.

I ett radhus på Pålsjö östra i Helsingborg bor familjen Lindsjö med sin ettåriga katt Tuss. Den lilla katten springer lös i bostadsområdet och det har fått någon att se rött.

En dag föll Tuss ihop på hallgolvet hemma, blodig och slagen. Tuss blev liggande på golvet och familjen tvingades åka till djursjukhuset där hon opererades under lång tid.

– Alla trodde Tuss hade blivit överkörd av en bil. Men så är det förmodligen inte. Istället har någon har slagit henne sönder och samman, säger kattägaren Ingegerd Lindsjö till Helsingborgs Dagblad.

Obehagligt hotbrev

Efter den traumatiska upplevelsen tog Ingegerd Lindsjö kontakt med grannar i området. Tidigare hade det nämligen framförts klagomål på att Tuss hade rört sig över tomtgränserna.

Ingegerd har också märkt att det är många i området har skaffat katt på sistone och ville därför gärna föra en öppen diskussion för att reda upp eventuella problem.

Men ett antal dagar senare hittade Ingegerd Lindsjö plötsligt en lapp i brevlådan.

”Det räckte tydligen inte med varningen som er katt råkade ut för. Nu är vi trötta på att se er lösgående katt ute dag som natt. Se till att hålla den inne eller i lina utomhus. Nästa gång tar vi hand om katten definitivt. Den kommer då att hittas uppspikad på ert förråd”.

”Skrämmande”

Ingegerd kände sig kränkt och blev rädd av hotet som har polisanmälts.

– Det är mycket skrämmande att det mitt ibland oss bor någon eller några med så stort hat inom sig att de uppenbarligen är kapabla att skada eller döda ett oskyldigt djur bara för dess blotta existens, säger Ingegerd Lindsjö.

Brottet är rubricerat som olaga hot.

ARTIKELN HANDLAR OM