Knivslagsmål, våldtäkt och fylla

Stökigt på Öland redan på torsdagskvällen

NYHETER

Knivslagsmål, våldtäkt och fylla. På Öland blev polisen tagna på sängen när midsommarfirandets baksida inträffade en natt tidigare än beräknat.

– Midsommaren på Öland har börjat stökigare än på många år, säger Glenn Adolfsson, polisen Borgholm.

På campingplatser och i tätorter gick det vilt till på Öland i natt. Ett tiotal misshandelsfall, en våldtäkt och en knivskärning blev resultatet när midsommarfirarna satte i gång festandet en dag för tidigt.

– Vi håller på att försöka summera läget. Vi saknar utredare och har bett de som ska jobba att komma in tidigare, säger Glenn Adolfsson, polisen, Borgholm.

Oro inför kvällen

Enligt polisen är det i år ovanligt mycket folk som åkt till Öland för att fira midsommar och det är trångt på campingplatserna.

– Folk slår upp sina tält på gräsmattor och i parker för att få plats och där har det varit mycket bråk, säger Glen Adolfsson.

Oron inför kvällen är stor och polisen förbereder sig nu för att sätta in sina insatser tidigare under dagen än vad de först hade tänkt.

– Vi omhändertog tolv fyllerister i natt. Det vittnar om att det nog kommer gå rätt vilt till på campingplatserna i dag, säger Glen Adolfsson.