TV-stjärna tog stryp– tag på pressfotograf

Sky News stjärna Kay Burley hävdade att hon fått kamera i ansiktet

1 av 3 | Foto: aftonbladet bild
Kaotiskt Enligt Burley slog hon bara ut med händerna efter att ha fått en kamera slagen i ansiktet. Bilderna talar ett annat språk. I förgrunden går supermodellen Naomi Campbell med nedsänkt huvud.
NYHETER

Inne i rättssalen skulle supermodellen Naomi Campell ställas till svars för ett fult påhopp.

Men det var i kaoset utanför som de värsta scenerna utspelades.

Sky News stjärna Kay Burley ville strypa en av pressfotograferna – och försökte.

När Campell i går leddes in i Uxbridge Magistrates Court i nordvästra London gick hon med huvudet nedsänkt och dolde ansiktet bakom sitt hår. I desperation försökte ett hundratal pressfotografer och journalister ändå tränga sig fram för att få en bild – och då small det.

”Det var våldsamt”

Sky News stjärnankare Kay Burley, 46, fick en kamera uppkörd i ansiktet och svarade med att ta ett brutalt stryptag på den kvinnliga fotografen. På bilderna ser man blandningen av fruktan och ilska i ögonen på nyhetsbyrån AP:s fotograf Kirsti Wigglesworth när hon står upptryckt mot väggen.

Ett vittne till händelsen säger:

– Kay Burley hade händerna runt fotografens hals. Det var riktigt våldsamt.

Talade allvar med dem

Enligt ett annat vittne föregicks dock händelsen av att Burley fick en rejäl smäll i ansiktet med kameran. Och själv säger tv-ankaret att hon bara slog ut med armarna.

– Om jag gjorde något annat så ber jag om ursäkt.

Enligt ett uttalande från fotografens arbetsgivare AP så är Kirsti Wigglesworth helt säker på att det inte var hennes kamera som träffades tv-stjärnan i ansiktet.

En polis som såg händelsen ska ha tagit de bägge åt sidan och talat allvar med dem – innan de fick fortsätta att jobba.

FAKTA

Sky News Kay Burley

Kay Burley började arbeta på Sky News 1988 och är i dag en av kanalens mest firade stjärnor. Hon leder programmet ”Afternoon Live with Kay Burley”. För många i tv-publiken är hon kanske mest känd för sin direktrapportering under terrorattackerna i New York 2001.