Två män skjutna i centrala Göteborg

Två män gripna, misstänkt för mordförsök

NYHETER

En man i 25-årsåldern fick livshotande skador när han och en jämnårig man sköts i centrala Göteborg på lördagseftermiddagen.

Två personer hsr nu gripits misstänkt för försök till mord.

Polisen ville på lördagskvällen inte kommentera den först gripne personens ålder, kön eller hur gripandet gått till – mer än att det skett någon gång mellan klockan 18 och 19.

– Vi ger inte mer uppgifter just nu, säger Frans Dahlén, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Allvarliga skador

Klockan hade nyss passerat fyra på eftermiddagen när polisen fick larm om att två personer skjutits i närheten av korsningen mellan Vasagatan och Erik Dahlbergsgatan. De båda männen kördes med ambulans till Sahlgrenska universitetssjukhuset där deras skador snabbt konstaterades vara allvarliga.

– Den ena mannen är allvarligt skadad och den andre mannen är livshotande skadad, säger Carina Larsson vid Sahlgrenska Universitetssjukhusets pressjour.

Enligt vittnesuppgifter i lokala mediers nätupplagor ska två män – en till fots och en i bil – efter skottlossningen ha förföljt en av de skadade männen. Fotgängaren stack sedan sitt redan skadade offer upprepade gånger med kniv innan han hoppade in i bilen som sedan körde i väg, skriver kvällstidningen GT på nätet.

Spärrade av

Polisen satte upp flera avspärrningar i området då det var oklart huruvida de båda männen hade skjutits på en och samma plats.

Det var inte heller klarlagt om skottlossningen har något att göra med midsommaraftonens skottlossning på Hisingen. Två män, 31 respektive 34 år gamla, fick då lindriga skador efter att ha beskjutits på Långströmsgatan sent på kvällen.

– Det är alldeles för tidigt att säga, men vi kan ju konstatera att det var en skottlossning i går (midsommarafton). Två personer blev skadade i går, och två personer blev skadade i dag, dagen efter. Det är rena fakta, säger Frans Dahlén på lördagskvällen.