Pojkvännen åtalad för mord

Polisens undersökningar i lägenheten fortsätter i dag

Foto: Foto: PA PHOTOS
Dränkt i tändvätska Här, nära Hinxton nordost om London, hittades den brinnande väskan med svenskans illa tilltyglade kropp i. I går åtalades den 24-åriga pojkvännen för mordet.
NYHETER

Den mördade 23-åriga svenskans 24-årige pojkvän åtalades sent i går kväll för mord.

– Han kommer att ställas inför rätten i Highbury Corner redan i morgon, uppger Metropolitanpolisens talesman för aftonbladet.se.

Foto: Peter Wixtröm
MORDPLATSEN I det här huset i Islington i norra London bodde den 23-åriga svenskan. Här misstänks hon ha knivhuggits till döds.

Polisen är fortsatt förtegen om pojkvännens motiv, tillvägagångssätt eller varför han placerade den döda kroppen i en resväska och satte eld på den.

Kan ni säga om han har gjort några medgivanden?

– Nej, det blir också något som får komma fram under rättegången, säger talesmannen.

Däremot bekräftar polisen i dag uppgiften att den 23-åriga svenskan troligtvis mördades i sitt hem i Islington i norra London. Det var också pojkvännen som anmälde svenskan försvunnen.

Vid framträdandet i rätten i morgon kommer den 24-årige mannen att få anklagelserna officiellt framförda inför domaren. När själva rättegången kan komma igång är dock oklart.

– Det beror på hur lång tid utredningen tar, för den fortsätter naturligtvis framöver, säger talesmannen.

Matropolitanpolisen uppger att den 24-årige mannen är född i Uganda och att han inte har någon fast adress i Storbritannien.

Under söndagen fortsätter polisens undersökningar i den 23-åriga svenskans lägenhet. Rättstekniker är på plats och lägenheten övervakas av uniformerad polis.

ARTIKELN HANDLAR OM