Till salu: Ett bättre begagnat liv

Foto: SCANPIX
Ian Usher behåller bara sina kläder och sitt pass. Allt annat auktionerar han ut.
NYHETER

En 44-årig australier som har tröttnat på livet har lagt ut det till försäljning på internet. Inklusive jobb och vänner.

När kvinnan i hans liv lämnade honom kände Ian Usher att livet inte längre var värt att leva.

Åtminstone inte som det levts dittills.

Foto: SCANPIX
Redan första dagen var budgivningen uppe i 3,7 miljoner.

Han har därför bestämt sig för att auktionera ut hela klabbet på internet. Och då inte bara villan och bilen (en Mazda från 1989). Även hans anställning som biträde i en mattaffär och hans Perth-baserade livsföring går under klubban.

– Separationen från min fru var den utlösande faktorn, särskilt när jag har gått runt i huset som vi byggt och inrett för oss båda. Det här är ett sätt att gå vidare. Jag antar att det är sista steget innan jag kan börja om på nytt, säger den 44-årige Usher.

Budgivningen är i gång

Den veckolånga auktionen startade på söndagen och Usher fick snart anledning att dra korken ur champagneflaskan. Efter en, vad det visade sig, låg värdering hade han hoppats kunna få motsvarande 2,8 miljoner kronor för sitt liv, inklusive vattenskoter och motorcykel. Men redan efter ett par timmar och 40 bud var köpeskillingen uppe i 3,7 miljoner kronor.

Nöjd säljare

– Det är otroligt att det gått upp så högt såpass tidigt i budgivningen, sade en mycket nöjd säljare.

Usher har lovat att presentera sina vänner Melanie, Marty och Baxter för vinnaren i samband med att han överlämnar hus och hobbys. För egen del tänker han bara behålla kläderna på kroppen, plånboken och passet.

Vad han ska göra med sitt nya liv återstår emellertid att bestämma.