Svensk familj hittad mördad

Man, fru och barn mördade i sitt hem på Filippinerna

NYHETER

En svensk pensionär, hans fru och två barn, 5 och 2, har blivit brutalt mördade i sitt hem på Filippinerna, uppger filippinska Sun Star.

Polisen tror att rånare sköt ihjäl hela familjen innan de också försökte förstöra bevisen genom att sätta eld.

– Rån kan vara ett tänkbart motiv. Men utredningen pågår än, säger ett lokalt polisbefäl till aftonbladet.se.

Det var sent på lördagskvällen lokal tid som polis och räddningstjänst kallades till huset som ligger avsides på en av de mindre filippinska öarna.

Inne i tvåvåningshuset hittades fyra personer, som nu har identifierats som en svensk äldre man, hans filippinska fru och parets två barn. Kropparna hittades på olika platser, säger Noli A. Cernio, den lokala polischefen, till Sun Star.

Hittade tomhylsor

– Vi hittade en tom fotogenburk, 13 tomhylsor av kaliber .22 och en öppnad kassalåda med guldmynt i.

Samtliga föremål har lämnats in för tekniska undersökning, tillägger han.

Kropparna har förts till obduktion.

Mannen hittades i ett garage 20 meter från huset. Hans fru hittades på nedre våningen inne i bostadshuset och barnen på övre våningen.

Polisen misstänker rån

– Huset är fortfarande intakt och har inte skadats av elden, säger Cernio.

Polisen tror att rån är motivet till mordet på familjen. Däremot vet man inte exakt vad som har försvunnit ur huset. Någon misstänkt uppges inte finnas.

Enligt polischefen är den svenske mannen pensionär.

– Familjen ansågs var snäll och godhjärtad.

Enligt UD:s presstjänst har ambassaden i Bangkok på söndagen ännu inte blivit informerade av filippinska myndigheter om det inträffade.

– Vi känner bara till den här händelsen genom utländska medier, säger Kent Öberg på UD:s pressjour. Inte heller vår konsulära jour har hört något från officiellt håll, men med tanke på tidsskillnaden så är det inte troligt att vi får några nyheter förrän tidigast i morgon.