Här myser solkungen på Rivieran

Men prinsessan Victoria väljer kallare breddgrader

NYHETER

Här njuter kungafamiljen av den stekheta solen på Rivieran.

Bara kronprinsessan Victoria saknas.

Hon huttrar vid Arktis i stället.

Foto: Foto: STELLA PICTURES/ABACA
Strandpromenad Kungen och drottningen såg ut att trivas på stranden i Sainte-Maxime.

På midsommardagen såg kungafamiljen till att slippa det opålitliga junivädret i Sverige.

Den stekande solen vid sommarparadiset Sainte-Maxime på franska Rivieran hägrade.

Här, vid sommarresidenset Villa Mirage, njuter nästan hela familjen av gassande sol och blått vågskvalp.

Det är bara kronprinsessan Victoria som befinner sig på kallare breddgrader. Tillsammans med kronprinsarna Haakon av Norge och Frederik av Danmark gav hon sig iväg på polarexpedition till Arktis i förrgår.

Madde väljer solen

Redan solbrända prinsessan Madeleine tyckte att franska Rivieran, där termometern närmade sig 30-strecket, passade bättre. Tillsammans med pojkvännen Jonas Bergström utnyttjar prinsessan det kungliga sommarresidenset.

På plats finns också prins Carl Philip och hans Emma Pernald. De unga paren tog sig i omgångar ut med gummibåt till den kungliga lyxyachten Polaris.

Redan för tre år sedan lades båten ut till försäljning. Men yachten – en 11 meter lång båt som kostade fyra miljoner i nypris – har visat sig vara svårsåld. Därför ligger den kvar utanför kungafamiljens medelhavsvilla även i år.

Sommarresidenset Villa Mirage i Sainte-Maxime tillhörde prins Bertil och prinsessan Lilian i 50 år. Det var hit som det hemligt nyförälskade paret kom på fyrtiotalet. Men när prins Bertil gick bort 1997 övergick villan till kungen.

Nu tillbringar familjen minst ett par veckor på den franska Rivieran varje sommar.

Här finns naturligtvis även det soldyrkande kungaparet, kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Åkte till Saint Tropez

Tillsammans med vänner reste de till Saint Tropez som ligger i närheten av Sainte-Maxime. Från stranden blev de upplockade med gummibåt för att sedan ta sig vidare med en lyxyacht.

Både Silvia, ledigt klädd i en lång lilablommig tunika, och kungen, i vita shorts och stråhatt, vinkade glatt mot stranden när de gav sig av.