Hustrumördare kan ha flytt till Sverige

Polisen i Oslo misstänker 27-årig man för att ha mördat sin 19-åriga fru

Foto: Scanpix/Morten Holm
Tidigt i morse flyttade norsk polis den döda 19-åringens kropp från lägenheten. Hennes 27-årige make misstänks för mordet.
NYHETER

Polisen i Oslo efterlyste i dag en 27-årig man som misstänks ha mördat sin 19-åriga hustru natten till måndagen.

Mannens bild och identitetsuppgifter skickades tidigt i morse till gränsövergångar och flygplatser.

– Han kan ha flytt till Sverige, säger polisinspektör Hanne Kristin Rohde till aftonbladet.se.

Tidigt i morse kallades Oslopolisen till parets lägenhet i ett studentområde i centrala Oslo. Då hade grannar slagit larm om att den unga kvinnan mördats. Enligt VG Nett var det mycket blod i lägenheten. Nederkanten på ytterdörren var nedblodad och det syntes blodspår utanför dörren. Enligt polisen har ett vapen eller tillhygge använts vid dådet. Man vill dock inte säga vad mordvapnet är.

Kan fly till Sverige

– Det finns vittnen som har hört paret bråka på söndagskvällen. Vi tror att mordet skett någon gång efter klockan 18.30 på kvällen, säger Rohde, som är chef på oslopolisens vålds- och sedlighetsrotel.

Fynd i lägenheten, vittnesuppgifter samt det faktum att maken är försvunnen gör att polisen misstänker den 27-årige mannen för mordet.

– Han är skäligen misstänkt.

Mannen är efterlyst både i Norge och i utlandet via Interpol. Gränsövergångar och flygplatser är varskodda om att mannen kan försöka att lämna landet, uppger Aftenpostens nätupplaga. Ett alternativ för honom är att fly till Sverige.

”Som en ond dröm”

– Vi har inga konkreta spår eller tips om var han kan vara. Men vi håller möjligheten öppen för att han kan ha flytt eller försöker fly utomlands, exempelvis till Sverige, säger Rohde.

Paret gifte sig 2006 och var bägge två aktiva i en församling i Oslo. Där är medlemmarna i chock över nyheten.

– Det är en vanvettig chock, helt otänkbart. Jag kan inte tro att detta har hänt med de här människorna. Det är som en ond dröm, säger en församlingsmedlem till VG Nett.

ARTIKELN HANDLAR OM