Fler gripna för övergreppen

70-årig man och 69-årig kvinna gripna för inblandning i övergrepp på ”skräckens barnhem”

NYHETER

I februari hittade polisen resterna av ett barnskelett på ”skräckens barnhem”, Haut de la Garenne, på den brittiska kanalön Jersey.

Sedan dess har utredningen gått vidare och fler och fler personer har gripits misstänkta för inblandning.

Foto: AP JERSEY POLICE
Ytterligare två personer har gripits, misstänkta för övergrepp som har att göra med den pågående utredningen om det gamla barnhemmet Haut de la Garenne på Jersey.

I dag meddelade polisen att ytterligare två personer, en 70-årig man och en 69-årig kvinna, greps i morse och nu förhörs för inblandning i övergreppen. Totalt har sex personer gripits.

Behandlades omänskligt

Övergreppen ska ha pågått under 60- och 70-talen på barnhemmet. Enligt vittnen som bodde på Haut de la Garenne som barn ska en rad vuxna och personal ha utnyttjat barnen sexuellt. Barnen ska också ha straffats och låsts in och behandlats på de mest omänskliga sätt.

Polisen är förtegen med detaljer om de brott som de två senaste gripna misstänks för, men säger att det rör utredningen på barnhemmet. Det är dock inte säkert att brotten ska ha ägt rum just på barnhemmet, de kan ha skett på någon annan plats på ön, uppger channelonline.tv.

Polis misstänkt

Tidigare i juni greps en 50-årig för detta polis för ”allvarliga brott”, både på barnhemmet och på andra platser på Jersey.

Den 50-årige polisen har dock släppts på fri fot, men är fortfarande missänkt, uppger Sky News.