Sände SMS efter mordet

Misstänkte mördaren skickad SMS till nära vänner att ”något allvarligt” hade hänt

NYHETER

Den 27-årige man som misstänks för att ha mördat sin 19-åriga hustru i Oslo skickade ett SMS till nära vänner efter mordet.

Det uppger tidningen VG på tisdagen.

I SMS:et ska han ha slagit larm till vännerna om att ”något allvarligt” hade hänt och att han hade gjort sig skyldig till något väldigt fel. Uppgiften kan inte bekräftas av polisen.

– Vi går inte ut med detaljer så tidigt i utredningen, säger Hanne Kristin Rohde, chef på vålds- och sedlighetsroteln på oslopolisen.

Enligt tidningens uppgifter ska SMS:et ha lett till att vännerna begett sig till lägenheten i centrala Oslo. Där såg de blodspår utanför dörren där paret bodde och slog larm till polisen.

Inne i den 18 kvadratmeter stora studentlägenheten hittades den döda 19-åriga kvinnan. Lägenheten var mycket nedblodad.

På måndagen efterlyste polisen den misstänkte 27-årige hustrumördaren både i Norge och internationellt via Interpol. Enligt Rohde går det inte att utesluta att mannen tagit sig till Sverige, eller försöker fly hit. Gränsövergångar och flygplatser har larmats.

Både kvinnan och den 27-årige mannen var aktiva i en församling i Oslo. Polisen säger till VG Nett att de inte tror att maken kan räkna med någon flykthjälp från det hållet.

– Det rör sig om hundra procent laglydiga människor, säger Rohde till VG Nett.