”Foxy Knoxy” får beundrarbrev

Misstänkta mörderskans dagbok från det italienska fängelset har läckt ut

1 av 2
Meredith Kercher knivskars till döds efter en Halloweenfest.
NYHETER

Misstänkta mörderskan Amanda Knox, 20, har fått dussintals med beundrarbrev i fängelset.

– Jag undrar om jag hade fått de breven om jag hade varit ful, skriver hon i sin dagbok från fängelset.

”Foxy Knoxy”, som hon själv kallat sig, är misstänkt för att tillsammans med Raffele Sollecito, 24, och Rudy Guede, 20 ha mördat den brittiska studenten Meredith Kercher i italienska Perugia. Kercher hittades halvnaken i sin blodiga säng med halsen avskuren.

Sedan i höstas sitter Knox häktad misstänkt för delaktighet i mordet.

Beundrarpost

Nu har åklagaren lämnat över den 10 000 sidor stora utredningen för granskning av försvarsadvokaterna. I utredningen finns delar av Amanda Knox dagbok med. Där framgår bland annat att hon under tiden i fängelset har bombarderats med beundrarbrev från okända personer.

”Jag älskar dig, jag vill gifta mig med dig”, skriver en beundrare. ”Jag vill veta allt om flickan som har en ängels ansikte”, skriver en annan.

Knox' egen kommentar:

– Jag undrar om jag hade fått de breven om jag hade varit ful. Jag kommer att skriva tillbaka till allihop, men inte förrän jag kommer ut.

I utredningen finns också en lista med sju älskare som Knox har haft. Hon var tvungen att ange namnen eftersom hon drabbats av en venerisk sjukdom. Där finns också ett brev till pojkvännen DJ, hemma i USA:

”Rasande djur”

– Jag behöver verkligen hålla dig i mina armar just nu. Hur kan de behandla mig så här, och se på mig som om jag vore en mördare. De tror verkligen det och det är inte ok.

Sina medfångar benämner hon som ”rasande djur”.

Enligt en rättsläkarrapport från i våras blev inte Meredith Kercher utsatt för något sexuellt våld i samband med mordet. Det går stick i stäv med vad den italienska polisen konsekvent har uppgett sedan i november förra året då utredningen startade.

Åklagarna vill också åtala de tre misstänkta både för mord, sexuellt våld och stöld.