Våldtog dottern under nio år

NYHETER

Under nio års tid utsatte pappan dottern för regelbundna sexuella övergrepp i hemmet.

Övergreppen började när flickan var i 5-6-årsåldern.

I dag dömdes mannen till nio års fängelse.

En tingsrätt i Västsverige fann på torsdagen mannen skyldig till grovt sexuellt utnyttjande av underårig och grov våldtäkt av barn. Han dömdes till nio års fängelse och ska även betala 350 000 kronor i skadestånd för kränkning och sveda.

Hemlighet

Flickan, som i dag är i 15-årsåldern, kommer inte ihåg exakt hur många gånger pappan våldtog henne men uppskattar att det rör sig om mellan 30 och 60 sexuella övergrepp. Mannen hävdar att antalet övergrepp inte överstigit 30 till antalet.

Under många år förträngde flickan övergreppen. Pappan sa till dottern att det var deras hemlighet och att hon inte fick berätta för någon. I femte klass tog hon mod till sig och berättade för en skolkamrat.

Flera personer i flickans omgivning uppmanade henne att polisanmäla händelserna men av rädsla för konsekvenserna för familjemedlemmarna lät hon bli. Senare skrev hon även om övergreppen i en skoluppsats.

Socialtjänsten

Redan 2002 hyste flickans mamma misstankar att mannen förgrep sig på deras gemensamma dottern och berättade om sina misstankar för socialtjänsten. Men förundersökningen lades ner eftersom socialtjänsten inte fann uppgifter som stärkte misstankarna.

2006 upphörde våldtäkterna i samband med en flytt.