Här myser Victoria och Mette-Marit

”Det finns en varm relation mellan dem”

Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
PRINSESSMÖTE Kronprinsessan Victoria och Mette-Marit blev underhållna av dagisbarn när de besökte ett dagis på Svalbard. Att de trivs ihop gick inte att ta miste på.
NYHETER

Här blir mysprinsessorna Victoria och Mette-Marit underhållna av dagisbarn på Svalbard.

På bilderna ser man hur de stortrivs ihop.

– Det finns en väldigt varm relation mellan dem, säger Aftonbladets hovexpert Catarina Hurtig.

I går eftermiddag lämnade kronprinsessan Victoria sina vänner norske kronprins Haakon och prinsessan Mette-Marit för att åka hem till Sverige.

Men innan dess hann de tre kungligheterna besöka dagiset Polarflocken i Longyearbyen på Svalbard.

Av barnen fick de lära sig hur norrsken blir till, skriver Verdens Gang. Där fick de också lyssna på den kända norska barnsången ”Det var en gång ett troll”.

Trivs ihop

På bilderna syns tydligt att prinsessorna trivs ihop. Victoria lutar sig fram, ler, lägger sin hand på Mette-Marits knä och frågar något, möjligen om den kända barnvisan.

– Det finns en väldigt varm relation mellan svenska och norska kungahusen, säger Aftonbladets hovexpert

Catarina Hurtig.

Att Victoria och Mette-Marit blivit mycket nära vänner tycker hon inte är konstigt.

– På Haakons och Mette-Marits vigsel i kyrkan läste Victoria Den helige Franciskus bön. Hon ville göra det för sin vän Haakon, det var väldigt stämningsfullt.

Gav Haakon stöd

Att Mette-Marit och Victorias pojkvän Daniel Westling båda kommer från ”vanliga” familjer kan också skapa en speciell sam-

hörighet.

– Victoria var en av de första att stödja kronprins Haakons val. Daniel Westling har samma utmaning som Mette-Marit haft: att bli älskad av folket – och samtidigt accepterad som kunglig.

På semester

Prinsessmötet skedde efter Victorias polarexpedition ombord på svenska isbrytaren Oden tillsammans med kronprins Haakon och danske tronarvingen Fredrik.

Enligt norska medier passade Mette-Marit under tiden på att ha semester med barnen Marius, tronarvingen Ingrid Alexandra och minstingen Sverre Magnus.