Svårt att få tag på taxi

”Vi tar inte emot fler förbeställningar”

NYHETER

Stressade Stockholmare försöker nu desperat hitta alternativa färdmedel till jobbet.

Det har gjort att de flesta taxibolag är helt uppbokade på morgonen.

– Vi tar inte emot fler förbeställningar till mellan klockan 4 och klockan 9, säger Fredrik Scholander, pressansvarig och marknadschef på Taxi020.

Han berättar att de har förberett sig så gott de kan genom att vara ordentligt bemannade i växeln och de har även bett anställda att avbryta semestern för att komma in och köra taxi. Men tyvärr räcker det inte.

– Om det är 250 000 resenärer som berörs, vilket jag läste att det var, så är det svårt. Det finns inte 250 000 taxibilar i Stockholm.

Satt in extra personal

Även på Taxi Kurir Stockholm går det inte längre att förbeställa några bilar till i morgon bitti. Där har man också satt in extra personal i växeln, och de hoppas på att ha mellan 750 och 800 bilar ute under tisdagen.

– Men vi tar aldrig förbeställningar på alla 800 bilarna, så det går att pröva att ringa och se om det finns en bil ledig, säger Bengt Erkki, Vd Taxi Kurir Stockholm.

Även till Taxi020 kan man ringa under morgonen.

– Vi försöker att hjälpa till så gott vi kan. Förhoppningsvis har vi fler bilar än vi har räknat med, säger Fredrik Scholander.

Taxi Stockholm meddelar att man har många bilar ute och har möjlighet att ta emot förbeställningar.