Misstankarna om mord har stärkts

”Det finns skador på kroppen”

Foto: ARNE LUNDSTRÖM
Ur den här gödselbrunnen i Brunnsbo bärgade polisen Mikaels kropp.– Vi har napp på ett manslik i dammen, sade kriminalkommissarie Thord Haraldsson till aftonbladet.se 14.15 på söndagseftermidddagen.
NYHETER

Polisen har hittat den försvunne Mikael Andersson från Lidköping.

Kroppen bärgades ur en gödselbrunn på en gård öster om Skara vid 14.30-tiden.

– Det finns skador på kroppen. Misstankarna mot de anhållna har stärkts under dagen, säger polisens utredare Thord Haraldsson till aftonbladet.se.

Foto: PRIVAT
Mikael Andersson.

Sökandet efter Mikael Andersson koncentrerades på förmiddagen till en 2000 kubikmeter stor gödselbrunn på en gård i Brunnsbo öster om Skara.

Sedan polisen sökt igenom brunnen med långa käppar kunde dykare från Kustbevakningen gå ned i gödseln för att bärga en kropp.

Skador på kroppen

Polisen kunde snart konstatera att de hittat den försvunne Mikael Andersson.

– Det finns skador på kroppen. Rättsläkaren har jobbat på platsen och också undersökt de misstänkta för att upptäcka eventuella skador på dem, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till aftonbladet.se.

Mikael Anderssons kropp har sedan förts till Göteborg för att obduceras ytterligare.

Gården där 19-åringen hittades hör till Svenska kyrkan. Stiftets mark är utarrenderad och mangårdsbyggnaden ligger ett stycke från brunnen där 19-åringens kropp hittades. Det skulle kunna förklara hur någon obemärkt lyckats dumpa kroppen i gödseln.

– Det kan ha varit ganska lätt. Det är en jättestor gård och arrendatorn bor inte på gården, säger Thord Haraldsson.

Misstankarna stärks

Polisen utgick tidigt från att Mikael Andersson mördats.

– Att vi har hittat kroppen betyder att vi säkert kan veta vad det rör sig om för brott, säger åklagaren Marianne Aldén till aftonbladet.se.

Fem personer har anhållits misstänkta för inblandning i mordet. En eller flera av de anhållna gav på söndagsmorgonen polisen avgörande uppgifter om var den försvunne 19-åringens kropp kunde finnas. De har sedan hörts på nytt.

– Misstankarna mot dem har stärkts under dagen. Det har krupit fram det ena och det andra och berättelserna går ihop allt mer, säger Thord Haraldsson.

Fler gripanden räknar utredarna inte med.

– Nu är vi rätt så nöjda när vi fått in de här fem, säger Marianne Aldén till aftonbladet.se.

Mikael Anderssons familj har under eftermiddagen fått ta emot budet om att 19-åringen hittats död.

Fyra av de fem anhållna, bland dem den misstänkte mördaren, måste begäras häktade senast måndag lunch.