Män klippte bort tatuering med sax

Kalmar: Två män i 30-årsåldern misstänks ha gått lösa på offrets arm med sax

NYHETER

Polisen vet ännu inte motivet till dådet, men två män i Kalmar misstänks för grov misshandel sedan de med en sax klippt bort tatueringar på en tredje mans arm.

– Det måste ha gjort fruktansvärt ont, säger polisens presstalesman Sven-Erik Karlsson.

Polisen fick vetskap om händelsen i efterhand. Den tros ha skett förra helgen i bostadsområdet Norrliden i Kalmar. Man vet ännu inte exakt tid och plats.

– Vi fick kännedom om händelsen sedan en bekant till offret upptäckte mannen skadad hemma i sin lägenhet. Mannen kom till sjukhus och så började historien rullas upp.

Offret har fått lämna sjukhuset efter omplåstring. Läkarna konstaterade att flera tatueringar klippts bort från hans arm med någon slags sax. Förövarna hade börjat klippa bort ytterligare en tatuering, men inte lyckats.

– Vi misstänker att offret och förmodligen också gärningsmännen var rejält påstrukna av alkohol, men det måste ändå ha gjort fruktansvärt ont, säger Karlsson.

Via spaning och vittnesuppgifter lyckades polisen ringa in de två misstänkta för dådet. De anhölls i dag misstänkta för grov misshandel. Vare sig de eller offret har varit särskilt talföra om händelsen. De inblandade personerna är kända för polisen sedan tidigare, mest för småbrottslighet. De uppges ha sin huvudsakliga hemvist i Kalmar.

– Vi vet inte motivet till varför de gjorde så här, men det kommer vi att ta reda på under utredningens gång, säger Sven-Erik Karlsson.

Man vet inte heller vad den bortklippta tatueringen föreställde.