Glitter missade planet – blev kvar i Thailand

Foto: AFP
NYHETER

Gary Glitter gick på grund av bröstsmärtor inte ombord på planet som skulle ta honom vidare hem till Storbritannien från fängelset i Vietnam.

Den pedofilidömde före detta rockstjärnan hade mellanlandat i Bangkok i Thailand där han blev sjuk.

Foto: REUTERS

Läkare gav honom läkemedel mot en revbensinflammation som vållat bröstsmärtorna, uppgav sjukvårdspersonal. Efter medicineringen var han frisk nog att resa vidare men hade då missat planet som avgick på onsdagsmorgonen. Han var då kvar på flygplatsen.

Glitter flög ut ur Vietnam på tisdagen efter avtjänat straff för sexbrott mot två unga vietnamesiska flickor.

Bordade inte planet

När anslutningsflyget till London skulle lämna Bangkok bordade inte Glitter planet från Thai Airways, uppgav en anställd vid flygbolaget.

Musikern har tidigare i en intervju i fängelset sagt att han överväger att flytta till endera Singapore eller Hongkong och börja spela in musik igen.

Dömdes för övergrepp

Gary Glitter satt två år och nio månader i vietnamesiskt fängelse, dömd för övergrepp på en 11-årig och en 12-årig flicka 2005. Under rättegången nekade han till brott och hävdade att åtalet byggde på en konspiration.

Kan sändas tillbaka

Gary Glitter är persona non grata i Thailand, förklarade landets chef för invandring på onsdagen och hotade skicka tillbaka honom till Vietnam.

Generallöjtnant Chatchawal Suksomjit hävdade att Glitter vägrat gå ombord på planet till London och sade att musikern inte får lov att komma in i Thailand.

- Vi är tvungna att sända honom tillbaka till Vietnam eftersom han står på vår bevakningslista över folk som är persona non grata.

Glitter befinner sig fortfarande i transitområdet på Bangkoks flygplats, enligt Suksomjit.

TT