"Jag är så trött på diskrimineringen"

NYHETER

Tito Beltrán har precis kommit hem till Sverige och Göteborg igen efter att ha arbetat på operan i Santiago.

– Jag är så trött på diskrimineringen här, säger han.

Aftonbladet.se får tag på världstenoren på Kastrup, där han väntar på sitt plan till Göteborg. Han låter trött, men säger samtidigt att han är beredd på nästa rond i rättssystemet och brinner för att som han säger, rentvå sitt namn.

– Jag reser till Sverige för att bevisa min oskuld.

Han är trött på att diskrimineras och bli smutskastad, som han säger sig ha blivit. Han är också trött på medias uppmärksamhet.

– Det har skrivits så mycket.

”Ute efter att sätta dit mig”

I samma stund nås han av ett sms som berättar att TV4 haft ett inslag om åklagarna i de bägge målen mot honom. I inslaget har man plockat fram material från polisens undersökning, bland annat ett mail mellan de bägge åklagarna som går ut på att man velat göra en mediacirkus av att gripa Beltran inför rullande tv-kameror. En jurist går i inslaget i taket över uppgifterna.

– Det är bra att det kommer fram hur de tänkt och planerat bakom kulisserna, säger Beltrán. De har hela tiden varit ute efter att sätta dit mig, inte låtit mig träffa min familj över jul och nyår utan behöll mig i häktet, trots att de visste att det var helt i onödan. Åklagarna har brustit i objektiviteten. Det har varit fruktansvärt. Men snart är det över.