Elvis fingeravtryck till salu

Går under klubban på torsdag

Foto: ap
ELVIS under en konsert i december 1968.
NYHETER

Avtrycken sägs vara den enda kompletta uppsättningen.

De togs när Elvis sökte vapenlicens för 41 år sedan.

Priset väntas bli närmare en miljon kronor.

Foto: Famebureau
ELVIS FINGERAVTRYCK. På torsdag sälvs hela uppsättningen på auktion i London.

Kungens kompletta uppsättning fingeravtryck går under klubban i London den 4 september, tillsammans med en rad andra rock' n' roll-prylar.

Objektet bjuds ut av Famebureau och säljs på Idea Generation Gallery. Priset väntas bli 50.000-75.000 pund – motsvarande upp till 900.000 kronor.

Jimi Hendrix

Den första gitarren som Jimi Hendrix brände upp, för 41 år sedan på Finsbury Astoria, Jim Morrisons sista anteckningsbok, den han klottrade i strax innan sin död i Paris och originalkontraktet mellan Brian Epstein och The Beatles – allt ska bort.

Elvis fingeravtryck togs för nästan fyra decennier sedan, den 30 oktober 1970.

Colt revolver

Elvis hade köpt en Colt revolver och en Beretta automatpistol och sökte licens för bägge, vilket innebär att fingeravtryck lämnades till polisen.

Elvis förtjusning i vapen var väl känd. Han var alltid beväpnad när han gick hemifrån och hade till och med vapen med sig på scenen, oftast i liten Derringer som stoppades i bootsen.

300 gevär

De senaste 15 åren har fler än 300 av hans gevär och pistoler gått på auktion i USA. Samtliga har en gång krävt Elvis fingeravtryck i samband med licensen.

Tillståndet för vapen har utfärdats av det lokala sheriffkontoret, och där har licenser inklusive fingeravtryck arkiverats.

Men bara fram till innehavarens död, då pappren enligt reglerna förstördes.

Hur den uppsättning avtryck som nu är till salu klarat sig undan dokumentförstöraren är inte känt.