Mördarpappan fångad på film

Polisen: Skulderna fick honom att döda familjen

1 av 3
NYHETER

LONDON. Christopher Foster mördade sin familj och tog sitt eget liv.

Polisen har nu bevis.

Miljonären har fångats på bild av sina egna övervakningskameror i lyxvillan.

Filmerna visar hur Christopher Foster går med ett gevär i handen över gårdsplanen utanför 14-miljonersvillan i byn Maesbrook i Shropshire. Bakom sig har han lämnat stallet i lågor och skjutit tre hästar.

Han blockerar grindarna med en hästtransport och skjuter sönder däcken på vagnen. Sedan springer han mot huset där dörrar och fönster spikats igen inifrån. Därinne misstänks redan hans fru Jillian, 49, och dotter Kirstie, 15, ligga döda. Christopher Foster har skjutit sin fru i huvudet och dödat familjens fyra hundar.

– Mannen på övervakningsbilderna är högst sannolikt Foster. Kriminalteknikerna som utreder den anlagda branden och morden i Maesbrook den 26 augusti tror att Jillian och Kirstie Foster dödades av Christopher Foster, säger kommissarien Jon Groves.

I går bekräftade polisen att det var Jillians och Christopher Fosters kroppar som hittats i ruinerna. Deras identitet kunde fastställas med hjälp av tandkort.

100 poliser jobbar

Obduktionen av den tredje kroppen kommer troligtvis bevisa att det rör sig om kvarlevorna efter dottern Kirstie.

– Sättet den tredje kroppen hittades på tyder på att det är Kirstie Foster, men ytterligare tester måste göras innan identiteten kan fastställas, säger Jon Groves.

Christopher Fosters motiv för morden är fortfarande oklart. Men polisen utgår från teorin att han gick bärsärkagång på grund av sin pressade ekonomiska situation.

– Det här är ett väldigt komplext och ovanligt fall. Runt hundra poliser har jobbat hårt för att kartlägga omständigheterna som ledde fram till branden.

Skyldig 22 miljoner

Den sista bilden på familjen togs ett dygn före tragedin i tisdags. De ler mot kameran på en middag hos grannen. Men Christopher Fosters värld hade just rasat samman.

Hans företag Ulva Ltd tvångsupplöstes i fjol med skatteskulder på drygt 9,5 miljoner kronor. Herrgården skulle utmätas och anseendet som affärsman var förlorat. Totalt var han skyldig närmare 22 miljoner kronor.