Popstjärna halshöggs

Miljardär gripen för mord – betalade två miljoner dollar för att döda älskarinnan

1 av 2 | Foto: afp
MÖRDAD. Den libanesiska popsångerskan Suzanne Tamim hittades brutalt knivskuren till döds i sin lyxlägenhet i Dubai i somras.
NYHETER

Han betalade två miljoner dollar för att få sin älskarinna halshuggen.

Idag greps den stenrike affärsmannen.

Tidningar i Egypten har förbjudits att skriva om affären som orsakat svallvågor ända upp i regeringen.

Foto: afp
GRIPEN. Miljardären Hisham Talaat Mustafa greps idag misstänkt för att ha beordrat mordet på Tamim.

Den unga skönheten Suzanne Tamim från Libanon slog igenom 1996 och blev en av arabvärldens populäraste popsångerskor, men lämnade landet och bosatte sig i en lyxlägenhet i Dubai.

I juli hittades hon död i sitt hem. Kroppen var knivhuggen upprepade gånger och mördaren hade också skurit halsen av sitt offer.

Miljarder

Idag greps en av Egyptens rikaste män misstänkt för att ha beordrat mordet.

Affärsmannen Hisham Talaat Mustafa, affärsman och miljardär, har också varit aktiv i president Hosni Mubaraks parti och till och med aktuell för en post i regeringen.

Privat tjänade han stora pengar på bland annat fastighetsaffärer i Saudiarabien, Egypten och Förenade Arabemiraten.

Imperiet består av 21 bolag med 10.000 anställda. Gruppen har enligt egna uppgifter projekt värda sammanlagt 16,8 miljarder egyptiska pund, motsvarande nästan 22 miljarder svenska kronor. När nyheten om gripandet kom störtdök aktierna.

Gift trebarnsfar

Den stenrike och gifte trebarnspappan Mustafa anklagas för att ha beordrat mordet på Tamim, som sägs ha varit hans älskarinna i tre år.

Motivet till mordet är inte bekräftat, men ryktet säger att förhållandet tog slut för flera månader sedan och Mustafa sägs ha varit ute efter hämnd.

Enligt åklagaren hyrde Talaat en torped – en före detta polis – som följde efter älskarinnan från London till Dubai. Där utgav han sig för att vara fastighetsmäklare och blev insläppt i den exklusiva våningen.

Kniven som användes för att mörda Tamim var inköpt i Dubai och torpeden greps bara två dagar senare.

Dödsstraff

Åklagare i Egypten har nu förbjudit media att rapportera om fallet på grund av de politiska kopplingarna, uppger BBC.

Mustafa har fram tills nu haft immunitet mot åtal på grund av sin plats i parlamentet. Det priviligiet drogs in idag och nu riskerar han dödsstraff.